– Jeg har jobbet veldig hardt for å komme i mål, ettersom jeg måtte lære meg absolutt alt på nytt. I tillegg til at det i denne oppsetningen er en annen regissør, som naturligvis har sine tanker og ideer, er scenografien veldig annerledes. På toppen av det hele er denne versjonen på nynorsk, forklarer Jardar Johansen.

Omfattende jobb

Etter å ha spilt hovedrollen som Jean Valjean i en nordnorsk versjon av «Les Misérables» på Hålogaland Teater høsten 2012, bekler Johansen denne gangen mange ulike, mindre roller, i tillegg til å være reserve til rollen som Jean Valjean. Det har krevd utallige øvingstimer.

– Det har vært kjempegøy å utforske ulike roller, men med åtte-ti roller har det vært forferdelig mye å lære seg. Særlig fordi jeg også må kunne rollen som Jean Valjean, som jeg har bekledd to ganger foreløpig, og som jeg også skal spille i kveld. Til tider ble det dermed svært lange dager med øving, spesielt før jul da jeg kombinerte dette med julekonsertene i Tromsø, forklarer han.

Versjonen av musikalklassikeren som nå settes opp i Sandnes, Haugesund og Kristiansand, er et samarbeid mellom Haugesund Teater, Sandnes Kulturhus, Festiviteten Konserthus, Rogaland Teater og Kilden Teater og konserthus.

SE BILDESERIE:"Les Misérables" på HT

Etter premièren i Sandnes 5. februar, der forestillingen ble spilt en måneds tid, går «Les Misérables» nå for fulle hus i Haugesund. Her spilles musikalen ut uka, før turen går videre til Kristiansand.

– Der skal vi spille fram til begynnelsen av juni, før vi igjen drar tilbake til Sandnes for ekstraforestillinger fram til 22. juni, forklarer Johansen.

Nyttig erfaring

Dermed blir det mange måneder borte fra familien i Tromsø for artisten.

– Det er langt å være hjemmefra så lenge, selv om jeg selvsagt stortrives med jobben her, påpeker han.

Johansen angrer imidlertid ikke på at han takket ja til å være med på nok en produksjon av «Les Misérables».

– Det var en fin anledning for meg til å få mer teaterfaring, for å se om dette var noe jeg ønsket å gjøre mer av. Så langt i karrieren har jeg utelukkende vært artist, så oppsetningen av «Les Misérables» på HT var den første teaterrollen jeg gjorde, forklarer Johansen.

Nå har han for alvor fått smaken på mer teater.

– Så absolutt, men skal jeg reise ut fra Tromsø igjen for å spille teater, må det være for en karrierefremmende rolle. Skulle HT spørre, så sier jeg imidlertid ja nesten uansett. Der trivdes jeg så utrolig godt, så håper de har meg i bakhodet dersom de skal sette opp en ny forestilling som jeg kan passe i.

foto
KOLLEGER: Her er Jardar Johansen, i rollen som Jean Valjean, flankert av Iren Reppen i rollen som Mrs. Thénardier, og Haldor Lægreid i rollen som Enjolras. Foto: Tom Benjaminsen