Søndag 13. mars arrangerte artist Jardar Johansen og kulturmotor Kåre Bjørnar Olsen en solidaritetskonsert til inntekt for ukrainske flyktninger, under navnet #vikanhjelpe. Allerede før konserten ble avholdt, hadde de samlet inn 1,3 millioner kroner.

Etter konserten er summen 1,44 millioner kroner – og det kan hende summen kommer til å vokse de kommende dagene.

– Vi er ikke helt ferdig før jeg sier at vi er ferdig, sier Johansen og ler.

– UTROLIG KULT: Jardar Johansen er veldig glad for at støttekonsertene kan gå sammen, og han syns det er utrolig kult at Solvei Stenslie hivd seg rundt og arrangerer en konsert. Foto: Ronald Johansen

En ny solidaritetskonsert

Torsdag arrangerer vokalist i GypsyChicken, Solvei Stenslie, en støttekonsert på Storgata Camping for hjelpearbeid i det krigsrammede Ukraina. På plakaten står blant annet Moddi og Pristine.

Bidragene fra konserten går til Johansens aksjon #vikanhjelpe.

– Det var en helt fantastisk beskjed å få, og utrolig kult at de hiver seg til og arrangerer en konsert. Det er veldig fint at kulturen kan slå seg sammen om dette, og at stafettpinnen går videre, sier Johansen.

– FANTASTISK KUNSTVERK: Tromsøkunstner Kine Kjær har laget kunsten til plakaten til konserten på Storgata Camping. – Det er et fantastisk kunstverk, et ordentlig kjøtthjerte med blodårer som skaper et peacetegn. Hadde det vært opp til meg, hadde konserten hett «Hjerte for fred», men det får ho Solvei bestemme, sier Johansen. Foto: Illustrasjon av Kine Kjær

– Den største gaven

Tilbakemeldingene før og etter solidaritetskonserten til Johansen har ikke latt vente på seg. Johansen og Olsen hadde som mål å samle inn 300.000 kroner, det har snart femdoblet seg.

Blant annet donerte Troms Kraft en million kroner til initiativet, og under konserten tikket det inn 115.000 kroner på Vipps.

Til sammen har konserten i seg selv generert 180.000 kroner. Johansen sier at han blir veldig glad for både store og små bidrag.

– Det er nødvendigvis ikke summen man gir som er det største, men det er hvor mye man gir i forhold til hva man har. Den største gaven er kanskje at de russiske fiskerne donerte 5.000 kroner, sier Johansen.

STORGATA CAMPING: Torsdag arrangeres støttekonsert på Storgata Camping til støtte for hjelpearbeidet for ukrainske flyktninger. Arrangør er Solvei Stenslie. Foto: Christer Pedersen

Den samlede summen sendes til utlandet i neste uke.

– Når skal man slutte å vippse?

– Man skal aldri slutte å vippse, men vår aksjon vil stå åpen ei uke til. Det er ikke for sent for dem som vil, privatperson og bedrifter, å sende inn bidrag. Alt hjelper, sier Johansen.