Mange spurte seg selv hvorfor i all verden rockefestivalen «Bukta» booket en av Norges fremste rappepersonligheter til sin festival.

Heldigvis vet «Bukta» hva de driver med. Med seg på scenen står nemlig medlemmer fra blant annet Oslo Ess, som bidrar med knalltøffe riff, noe som bidrar til en mørk og pønkete følelse over opptredenen.

Sabotasje

Dessverre skyter Onkl P seg i foten ved å bruke «Sabotage» av Beastie Boys som introlåt. Ett av veldig få eksempler på at rock og hiphop lar seg kombinere.

Det blir for likt og sølete på scenen. Den største tabben «Slekta» gjør var å fly inn rapperen Jaa9, da jeg heller vil høre Åsmund Lande (vokalist i Oslo Ess) hyle ut punke-gloser kombinert med sine herlige riff. Og det er akkurat dette som holder arrangementet sammen. Bandet er upåklagelig tight og gjør opplevelsen til en skikkelig rockekonsert.

For det er en utrolig vanskelig jobb å kombinere rock og hiphop. Oslo Ess har gjort det før, med nettopp Onkl P, men man kan lure på om ikke dette bandet burde åpnet festivalen med sine saftige riff og publikumsvinneren «Styggen på ryggen».

Tørrfisk

Bekreftelsen kommer 20 minutter ut i konserten når en stor strøm av folk flokket mot matbodene og tørrfiskbenken. Onkl P & de fjerne slektningene imponerer de eldre som har sett frontfiguren på programmet «Hver gang vi møtes» og de som blir imponert av at rapperen har med seg et rockeband.

Det er fengende og mange lar seg rive med. Jeg innledet med et spørsmål fra publikum om hvorfor bandet er booket til festivalen. De passer utvilsomt inn, men hylende og saftige gitarriff redder ikke dette fra å være en kjedelig affære.

Få gutta tilbake i bandet Oslo Ess, så kan heller Onkl P komme inn på enkelte låter der i stedet.