Her er hennes  favorittskiver fra 2016, samtlige av dem trykket på gloriøs vinyl, og er følgelig å få tak i på sjappa hennes.

foto
foto
foto

4. LARS WINNERBÄCK «Granit och morän»Jeg elsker Lars Winnerbäck. Jeg elsker stemmen hans, tekstene hans, den slentrende stilen hans og den utpregede svenskheten hans. Han setter ord på så mangt: fra flyktningekrisen til førtiårskrisen, alltid like troverdig, melodiøs og tankevekkende.

5. THE URGES «Time will pass»Irlands fineste poppsykedeliagruppe har endelig gitt ut sin andre skive, åtte år etter debuten. Melodier og toner som er sterkt 60-tallsinspirert og ganske enkelt skikkelig fengende. Gitarer, sitar, orgel, blåsere… The Urges sparer ikke på noen ting.

6. THERE WILL BE BLOOD «Horns»En høyst subjektiv anbefaling! I fjor vinter tok dette italienske bandet kontakt og ville at vi skulle gi ut tredjeskiva deres på Blues For The Red Sun-labelen vår. Vi hørte den én gang og bestemte oss for å gjøre nettopP det. Hoftevrikkende italienere med teft for bluesbasert rock, som overbeviste stort under årets Bukta.

7. JACK OBLIVIAN & THE SHEIKS «The lone ranger of love»Energi på boks! Et strålende album fra denne utømmelige rockkilden. Hva er det i drikkevannet i Memphis? Jeg vil ha litt.

8. TYRANNAMEN «Tyrannamen»Totalt 25 minutter med superskranglete, hodeløs, stygg og elskelig punkrock. Det er bare så vidt det henger sammen i sømmene. For å få opplevd dem live må man visst reise til Australia. Jeg tror det er verdt turen!

9. JULIA JACKLIN «Don’t let the kids win»Trivelige og sørgelige låter om en annen; dette er gjennomført nydelig musikk i landskapet pop/country/rock. Glitrende gitarspill og et skikkelig bra band er det perfekte supplement til Julias særegne, klokkerene vokal.

10. NATHANIEL RATELIFF & THE NIGHT SWEATS «A little something more from…»Første gang jeg hørte denne skiva måtte jeg bare danse jublende og nyforelsket rundt i butikken. For et band! For noen låter! En religiøs opplevelse! Mr Rateliff & co høres ut som et rockeband som spiller soul, og det funker aldeles fabelaktig.

KonserterDette er ikke patriotisme. Her reiser man land og strand rundt etter gode konsertopplevelser, og så er det i Nord-Norge det skjer.1. There Will Be Blood (Bukta-nachspiel på Hålogaland Teater, juli)2. Monolord (Buktafestivalen, juli)3. Stefan Sundstrøm (Tranøy fyr, august)

foto
Kari Westergaard er innehaver av Backbeat, Tromsøs eneste platesjappe.