Publikumsfavoritten Daniel Norgren, hardcore-gjennombruddet Drug Church og sjangersprengende Bob Vylan er klare for Buktafestivalen til sommeren.

Det bekrefter festivalen selv i en pressemelding.

– Bob Vylan og Drug Church er to av de mest spennende rockeartistene internasjonalt akkurat nå, og vi er i ekstase av at begge kommer til Bukta! Daniel Norgren er også større og bedre enn noen gang, og det blir et gledelig gjensyn, forteller en fornøyd bookingsjef, Isak Harbitz.

Daniel Norgren

– Publikumsfavoritten Daniel Norgren får æren av å åpne sommerens festival. Og med det lokker vi alle som vil oppleve ekte magi til å planlegge godt og komme tidlig til Telegrafbukta, sier Harbitz.

Han omtaler Norgren som en av nabolandets ypperste artister, ikke minst i livesammenheng.

– Og har tatt sjumilssteg siden sist han spilte på festivalen, føyer bookingsjefen til.

«Svensken har turnert hyppig over hele Europa og USA med sin sjangervarierte musikk som blander både americana, blues, folk og rock, og har fått stor anerkjennelse fra både kritikere og publikum. Musikken har blitt sammenlignet med artister som Neil Young, Bob Dylan og John Lennon, og det sier bare litt», heter det i Buktas beskrivelse av artisten.

RETURNERER: Daniel Norgren har gjestet Buktafestivalen tidligere. Til sommeren returnerer svensken. Foto: Pressefoto

Drug Church

– Et av fjorårets største hardcore-gjennombrudd, L. A.-baserte Drug Church, kommer til Norge for første gang for å spille på Bukta. De har allerede etablert seg som et av fjorårets største gjennombrudd i hardcore-miljøet, med utsolgte show og elleville moshpits i USA, forteller Harbitz.

– Deres siste utgivelse «Hygiene» havnet på flere topplister for 2022 og har mottatt strålende anmeldelser fra store musikkmagasiner som Kerrang!, Brooklyn Vegan og Pitchfork, fortsetter han.

Han sammenligner bandet med blant annet Turnstile og Metz.

HARDCORE: Amerikansk hardcore har en stor fanbase verden over. Til sommeren kan du se L. A.-baserte Drug Church på Buktafestivalen. Foto: Pressefoto

Bob Vylan

– Vedder en tusing på at Bob Vylan blir årets Bukta-snakkis, sier Harbitz begeistret.

Han forteller at dette virkelig er et band som skiller seg ut.

«Med et aggressivt og melodiøst lydbilde som krysser flere sjangere, har de funnet en unik stil som har blitt omfavnet av både det britiske punk- og rap-miljøet», heter det i presseskrivet fra Bukta.

«De har blitt skrytt opp i skyene av blant annet Iggy Pop og Jack Saunders på BBC Music. Deres siste album «Bob Vylan Presents The Price Of Life» er det første albumet i historien som er produsert, innspilt, mikset og utgitt på eget label av et band selv, og som når UK topp-20 albumlista. Samme album vant også prisen for beste album hos Kerrang! i 2022», informeres det fra bookingsjefen.

Han omtaler de videre som er uredd band.

– Bandet er ikke redd for å ta opp kontroversielle temaer som rasisme, homofobi og klasseskille i tekstene sine. Musikken er ofte en kritikk av det de ser som et stadig mer urettferdig samfunn, og de har selv vært aktiv i å støtte sosiale bevegelser og protester, med et sterkt engasjement om å bidra til å skape en mer rettferdig og lik verden.

Han sier de blir et «must see» på sommerens festival.

– Musikken høres farlig og intensiv ut, med liveopptredener som er energiske og følelsesladede.

ÅRETS SNAKKIS: Ifølge Buktas bookingsjef, Isak Harbitz, blir Bob Vylan årets snakkis på festivalen. Foto: Pressefoto