Tidligere år har festivalen erfart at publikum mellom sine favorittartister tar turen ut på byen for å se vende tilbake senere på kvelden. Slik skal det i midlertidig ikke bli i år ifølge Helge Markusson, markeds – og informasjonssjef i Døgnvill.

– Vi vil jo selvfølgelig at folk skal kunne slappe av på området — også utover konsertene. Derfor har vi i år valgt å gjøre det litt lettere å bli værende, sier Markusson.

Flytter hovedbaren

Det resulterer blant annet i en bredere satsing på sitteområdet hvor det er plass til 300 mennesker, flesteparten inne i et telt. Det vil i år dekoreres i retrostil og være på 50 kvadratmeter. I tillegg vil man også få muligheten til å bestille hele pizzaer på området, som man kan nyte overalt inkludert på sitteområdet.

– Vi har inngått et samarbeid med Pizzabakeren slik at de vil levere pizzaer til de som ønsker. Det synes vi er perfekt når flere publikummere vil kose seg sammen, sier Markusson.

Les alt om Døgnvill her!

Hovedbaren vil i år flyttes fra inngangen hvor den tidligere var plassert, og til venstre side av festivalområdet sammen med handlegaten.

– I fjor erfarte vi at hovedbaren var litt dårlig plassert. Nå ligger den på ett litt mer tilgjengelig sted hvor jeg tror køene vil bli mindre og behandles raskere, sier Markusson.

Inn i butikk

Handlegaten blir også litt annerledes i år. Her vil man få kjøpt mat fra flere aktører. Blant annet Shin Sushi og Kaffe Bønna. Merchandisen vil til forskjell fra tidligere år være plassert i en butikk i likhet med slik de selger varer på blant annet Øyafestivalen.

– Nå kan man gå inn og se på hva vi selger, kjenne på stoffene så slipper man å måtte strekke seg over en disk for å få varene, sier Markusson.

BILDESERIE: Disse var på Døgnvill torsdag!

Toalettfasiltene er derimot helt like tidligere år med 70 toalettårn. Det vil også være nesten like mange Cashless-stasjoner som fjoråret.

– Vi har totalt 100 stasjoner plassert på området, noe vi har erfart at skal være tilstrekkelig uten at det oppstår kø, sier Markusson.

Utenom dette er det ikke store endringer fra fjoråret under festivalen. VIP-området er nesten identisk fra fjoråret, mens Barneområdet er plassert litt lengre fra alkoholserveringen enn tidligere.

Sjekk ut årets Døgnvillartister!

BLI, IKKE GÅ: I år skal de besøkende kunne bli værende lengere på festivalområdet. Derfor er det tilrettelagt med store sitteområder, sånn at det ikke bare er under store konserter som til Avicii at folk er på området. Foto: presse