BELGIA/TROMSØ: De har vært på turne siden begynnelsen av mars. Nå skal, trioen som er omtalt som ett av verdens beste liveband for tiden, avslutte siste dag på Buktafestivalen 2015.

– Det har vært veldig hektisk de siste månedene, sier Tord Øverland Knudsen som er bassist i den norsk-britiske gruppa.

Rundt jorda

iTromsø når han på telefon fra Belgia hvor de fredag kveld spilte på festival.

– Etter Tromsø skal vi til Australia, så til USA og til slutt tilbake til England. Vi flyr bokstavelig rundt jorda på noen uker, sier Knudsen, som spilte på Buktafestivalen i 2009.

– Jeg husker det godt. Det var en veldig artig opplevelse for alle i bandet og i crewet som fikk oppleve at sola ikke gikk ned. Nå er jeg litt mer vant til det ettersom jeg har vært i Tromsø en del, sier Knudsen, som viser til hans medprodusent-oppdrag for Cazadores.

– Den nye plata deres er ferdig innspilt og ferdig mastret. Vi er alle strålende fornøyd med hvordan det høres ut og det var en gøy prosess i studio. Jeg er vant til en bitte lite studio hjemme i Liverpool, så Kysten studio i Tromsø var en god og oppfriskende opplevelse.

Gruer seg til Refused

Knudsen forteller at hans bekjentskap til Cazadores-gitarist og Buktafestival-sjef, Lasse Laurits Pettersen, går tilbake til studietiden hvor de begge studerte ved LIPA i Liverpool.

– Han gikk året under meg på management, mens jeg studerte musikkdelen, forteller Knudsen, som forteller at bandet alltid er nervøs foran en konsert. Selv om det er for 30.000 eller 5.000 fans.

– På Buktafestivalen blir det enda verre. Da skal vi spille etter Refused på hovedscenen. Jeg er stor fan av dem og de har et forrykende liveshow, så det blir en voldsom oppgave å hoppe etter dem.

POPULÆRE: Tord Øverland Knudsen og resten av gutta i Wombats er skikkelige stjerner i utlandet.Foto: Ray Kilpatrick