JØRN NORMANN PEDERSEN"/>

Velgjort vintagepop

Det Cold Mailman mangler av snert, gjør de opp for med sjarmerende melodier og god produksjon.

4

Cold Mailman 

Cold Mailman
Musikkanmeldelser

Selv om de utflyttede bodøværingene i Cold Mailman har to album i sekken fra tidligere, er det først på "Relax, The Mountain Will Come To You" de har byttet ut lo-fi gutteromsproduksjon med et mer profesjonelt og gjennombruddsorientert sound.

Det er tydelig, for bandets tredje album høres unektelig bra ut - det være seg den gjennomgående stemningsfulle koringen, det treffende trommekompet på førstesingelen "Pull Yourself Together And Fall In Love With Me", eller "Fatal Conversations'" fengende bassmelodi.

Sikkert

Likevel er jeg usikker på hvorvidt "Relax" vil stå seg som det gjennombruddet Cold Mailman og den øvrige "bodøbølgen" (Kollwitz, Kråkesølv, Ingeborg Selnes) sannsynligvis håper på.

For selv om de har en interessant tekstforfatter i Ivar Bowitz, fremstår han likevel som en vokalist uten særpreg. Det samme kan sies om de musikalske bidragene for øvrig: Cold Mailman disker opp med stemningsfull, fin og velgjort vintagepop, men det lite som stikker seg ut.

Flyter forbi

"Relax" er gitt ut på popkollegaene i Kråkesølvs selvtitulerte plateselskap. Det er i grunn påfallende: I mang en vending høres Cold Mailman nøyaktig ut som Kråkesølv, bare med engelske tekster.

Da er vi tilbake til problemet: Mangelen på særpreg. "Relax" flyter fort forbi, dog med et par låter festet i hukommelsen, som ovennevnte "Pull Yourself Together" eller bittersøte "Time Is Of The Essence".

Utforsk tema:
Musikkanmeldelser