JØRN NORMANN PEDERSEN"/>

Velgjort vintagepop

Det Cold Mailman mangler av snert, gjør de opp for med sjarmerende melodier og god produksjon.

4

Cold Mailman  Foto: JØRN NORMANN PEDERSEN

Cold Mailman
Musikkanmeldelser

Selv om de utflyttede bodøværingene i Cold Mailman har to album i sekken fra tidligere, er det først på "Relax, The Mountain Will Come To You" de har byttet ut lo-fi gutteromsproduksjon med et mer profesjonelt og gjennombruddsorientert sound.

Det er tydelig, for bandets tredje album høres unektelig bra ut - det være seg den gjennomgående stemningsfulle koringen, det treffende trommekompet på førstesingelen "Pull Yourself Together And Fall In Love With Me", eller "Fatal Conversations'" fengende bassmelodi.

Sikkert

Likevel er jeg usikker på hvorvidt "Relax" vil stå seg som det gjennombruddet Cold Mailman og den øvrige "bodøbølgen" (Kollwitz, Kråkesølv, Ingeborg Selnes) sannsynligvis håper på.

For selv om de har en interessant tekstforfatter i Ivar Bowitz, fremstår han likevel som en vokalist uten særpreg. Det samme kan sies om de musikalske bidragene for øvrig: Cold Mailman disker opp med stemningsfull, fin og velgjort vintagepop, men det lite som stikker seg ut.

Flyter forbi

"Relax" er gitt ut på popkollegaene i Kråkesølvs selvtitulerte plateselskap. Det er i grunn påfallende: I mang en vending høres Cold Mailman nøyaktig ut som Kråkesølv, bare med engelske tekster.

Da er vi tilbake til problemet: Mangelen på særpreg. "Relax" flyter fort forbi, dog med et par låter festet i hukommelsen, som ovennevnte "Pull Yourself Together" eller bittersøte "Time Is Of The Essence".

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

Musikkanmeldelser