Ut på tur med orkesteret

NOSOs kammerorkester har gjort det til en vane å åpne høstsesongen med konserter andre steder enn de vanlige konsertsalene. I år er det Skihytta på Mortensnes og Bryggejentene i Ersfjordbotn om får besøk.

PÅ TUR: Konsertmester Yuko Kawami (i midten) er selv en ivrig turentusiast. Denne uka tar hun sine medmusikere i kammerorkesteret med ut på tur til Skihytta og Bryggejentene.   Foto: Helge Matland

musikk

SENTRUM: Og ut på de to turene, til Skihytta torsdag og Ersfjordbotn fredag, tar orkesteret med seg Edvard Grieg (1843–1907) og Felix Mendelssohn (1809–1847).

Kammerorkesteret og de to komponistenes musikk skal sørge for konserter tilpassa hele familien.

– Det er faktisk mange av våre musiker som selv er veldig turglade. De går på toppturer og bruker naturen på andre måter. Nå legger vi opp til en blanding av kultur og natur med disse konsertene, forteller Aggie Peterson, kommunikasjonsansvarlig i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester.

LES OGSÅ: Porno, Chaplin og ishavsdrama på Stumfilmdagene

Nogo attåt

I forbindelse med begge konsertene vil det skje mer enn bare det musikalske.

– På Skihytta blir det quizløype fra Templarheimen, grilling og konsert, så ta på turklær og bli med oss i en litt annerledes konsertopplevelse med stemningsgaranti, sier Aggie Peterson.

– Og i Ersfjordbotn har vi lagt opp til at man kan ta seg en ettermiddagstur med innlagt quiz til Nattmålsfjellet og avslutte dagen med konsert på brygga hos Bryggejentene, fortsetter hun.

For dem som har behov for det, har NOSO også satt opp transport fra sentrum en time før konsertstart begge dager, og med retur etter konsertene. Transporten er inkludert i billettprisen. Begge steder vil det også være parkeringsmuligheter for dem som kommer med egen bil.

LES OGSÅ: Da operaen kom til Tromsø

Lettbeint

– I en sammenheng som denne passer det også godt å presentere litt lettbeint musikk – som Felix Mendelssohns lettbeinte og virtuose Symfoni for strykere i C-dur. Sammen med den nasjonalromantisk og melodiøse «Suite fra Holbergs tid» av Grieg, burde dette være musikk som skreddersydd for trøtte turbein og med naturen som ramme, sier Aggie Peterson.

LES OGSÅ: Nå er alle helgepassene til Rakettnatt utsolgt

musikk