TROMSØ: I vår gikk den aller første konsertserien, i regi av Robert Dyrnes og hans plateselskap «Blues for the Red Sun», av stabelen. Nå er det klart for runde to med det han selv kaller tung, spacet og psykedelisk rock.

– Vi lærte mye av den forrige kvelden hvor vi hadde for mange band, men folk var fornøyde, så vi fortsetter, sier Dyrnes, som har booket The Devil Almighty Blues, Black Moon Circle og de lokale guttene i Heave Blood & Die.

Gir ut plate

Musikerne har akkurat vært i studio og spilt inn fem låter. Nå har booking- og platesjefen fått ørene opp for talentene.

– Det jeg har hørt høres veldig bra ut. Vi skal bare bli enig om de skal spille inn noen låter til for å få et fullt album. Planen er å gi det ut over nyttår, sier Dyrnes.

I bandleiren er man mildt sagt fornøyd med avtalen, hvorpå de også får spille på klubbkvelden.

Ut i Europa

– Vi gleder oss helt vilt til å spille. Jeg har hørt at vi får lydmannen til The Devil Almighty Blues og lysmannen til Black Moon Circle. Alt ligger til rette her for at det blir en legendarisk kveld, sier Karl Pedersen, som spiller bass og er vokalist i gruppa.

– Det at Dyrnes digger oss og vil signere oss er veldig kult. Det kan gjøre at vi kommer oss ut av Tromsø og til resten av landet. Det ryktes også at platen sendes ut til resten av Europa. Dette er stort, sier Pedersen.

Paradis

Konsertkvelden arrangeres på Isbjørn-scenen på Studentsamfunnet, som rommer opp til 150 stykker. Noe Dyrnes mener er helt perfekt for et slikt arrangement i Tromsø.

– Det handler om å dyrke en sjanger. Det er kanskje ikke for folk flest, men for dem som liker lange og tunge låter, så er dette paradis, sier den tidligere Bukta-sjefen.

DOOM: Gutta i Heave Blood & Die har låtene klare. Nå går det mot utgivelse med Robert Dyrnes. Foto: Kent-Einar Myreng