Klart for ny suksess

Hvem kan ringe supergitarist Mike Stern og få ja tvert på spørsmål om han vil bli med i et nytt band? Svaret er Jan Gunnar Hoff.
musikk

Lørdag har han konsert i Harstad. Søndag er han på Verkstedet i Tromsø.

Det er lanseringsturne for den nye plata ”Magma”. Det er Stern med, men på denne turneen holder han seg hjemme. Det blir en duojobb med Hoff og Maria Joao. Det var mange som har fått varig bakoversveis etter å ha hørt pianisten og vokalisten på konsert.Hør Jan Gunnar Hoffs musikk her!Satser på kvalitet

-Vi har tatt med stoff fra plata og vi har også noen coverlåter på programmet – blant annet en låt gjort av Beach Boys. Det kan bli brukbart trøkk, det blir litt løst i kantene og det er rikelig med rom for improvisasjon. Vi har gjort jobber sammen før og publikum har tatt godt imot oss. Og vi har faktisk vært flere ganger i Harstad enn i Tromsø med dette opplegget. Når vi har gjort de to konsertene nordpå bærer det til Oslo. Deretter følger Zagreb, sier Hoff.

Han er mer borte enn hjemme. Bodø er fødestedet og en fin plass å holde til, men med halvtidsjobb på høgskolen i Tromsø og turnevirksomhet er han ikke hjemme i Bodø alt for ofte. Sist han var på turne i Tromsø slo han fast at det var fristende å flytte – fordi TIL var i eliteserien og at Bodø ikke hadde et lag i toppserien. Dessuten er det mer liv og trøkk i byen.

Nå er flytteplanene parkert på søppeldynga.Overlever i eliteserien

- Bodø/Gimt er i eliteserien. Laget har tradisjoner og kan fort gjøre det bra denne sesongen. Jeg mener laget vil beholde plassen i den øverste serien, og kanskje slå TIL. Tromsø har nok et fysisk sterkere og bedre lag, men jeg har tro på Bodø/Glimt. Det er noe med et hjemmelag som gjør det bra på banen de har tilhengere hjemme, noe jeg håper å ha i hjembyen, sier Hoff.

I helgen skal han begeistre publikum i de to største byene i Troms. Maria Joao er meget ettertraktet både innenfor og utenfor landegrensene. Hun har jobbet med svært mange toppartister – blant annet Nils Henning Ørsted Pedersen på 90-tallet.

De siste årene har hun jobbet mye med jan Gunnar Hoff. Han ser ut til å ha en enkel tilværelse - en musiker som kan ringe til verdensstjerner og få ja når han spør om de kan hive seg med på plateinnspilling eller turne.En bygger fra nord

Han har valgt å bo i Nord-Norge og har hatt en ambisjon om å utvikle seg som musiker med base et gods tykke unna jazzmetropolene i Europa.

- Jeg har brukt 15 år på å bygge meg opp som musiker. Jeg har alltid satset på kvalitet og har fått med meg de meste musikerne i landet på konserter og plateinnspillinger. Etter hvert har jeg også fått kontakter blant mest ettertraktede musikerne i verden.

- Mike er meget positiv til prosjektene mine og han forteller om hvordan det er oppe i nord til andre toppmusikere. Jeg prøver alltid noe nytt og kanskje neste skritt blir en utgave med solo piano. Jeg vil mye heller være en god Jan Gunnar Hoff enn en dårlig Chic Corea-kopi. Jeg vil heller satse på noe som kan bli mislykket enn å ikke prøve. Jeg har familie i Bodø, en flott jobb på det som tidligere het konservatoriet i Tromsø, og jeg spiller med flotte musikere og i helga skal jeg og Maria gi folk en topp opplevelse i Harstad og Tromsø, sier Hoff.Hør Jan Gunnar Hoff sine låter her!