Smakfull gitarjazz

  Foto: Øivind Eide

5

Gisle Torvik og Hilde Norbakken
musikk

Gisle Torvik er en 34 år gammel jazzgitarist fra Tørrvikbygd i Hardanger. Han komponerer, arrangerer, spiller og lager CD-er. Nå er albumet ”Frozen Moment” i butikkhyllene. Det er et godt kjøp – også for folk som ikke dåner av begeistring år en jazzlåt strømmer ut av høytalerne. Han har alliert seg med vokalist Hilde Norbakken. Også hun har levert noen låter og tekster. Det låter flott.

Lyden er god. Det er gitarist Torvik også. Ingen trenger være i tvil om at han har lyttet til en av jazzens største stjerner, gitaristen Pat Metheny. Han fikser stilarten på en utmerket måte. Etter plata å dømme er Torvik en finslepen tekniker. Det er slett ikke enkelt å vasse i sporene til Metheny, men 34-åringen klarer seg meget bra.

Vokalist Hilde Norbakken lager gode låter, tekster og er en god vokalist. Noen av låtene med fullt band kan minne litt om Silje Nergaard på sitt beste. De to musikerne har muligheter til å nå langt. Nå gjenstår det bare at folk får hørt låtene – for de holder godt mål.

Hør Gisle Torvik og Hilde Norbakken på MySpace

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

musikk