Tilbake med Motorpsycho

- Jeg hadde grinet hvis jeg ikke kunne være med, sier Håkon Gebhardt.
musikk

Håkon Gebhardt fra Tromsø var fast medlem i Motorpsycho i fjorten år, før han overlot trommestikkene til Kenneth Kappstad i 2005.

Men når Trondheimsbandet avslutter Øyafestivalen i Oslo med bestillingsverket "Timothy's Monster" er Gebhardt tilbake igjen. Ikke bare som trommis, men også på både banjo og kassegitar.

- Jeg hadde begynt å grine hvis jeg ikke hadde fått med meg dette, sier Gebhardt til itromso.no. Og legger til at han gleder seg som en unge.

Klassiker

"Timothy's Monster" kom ut i 1994 på cd og dobbel vinyl, og ble umiddelbart en klassiker blant bandets ihugga fans.

Da Øyafestivalen tidligere i år booket Motorpsycho til å avslutte årets festival, ble det bestemt at de skulle fremføre et av sine album fra start til slutt. Og det var fansen som skulle få bestemme hvilket album. Avstemminga ble gjort på nett, og "Timothy's Monster" fikk flest stemmer.

Et valg Gebhardt er fornøyd med.

- Personlig hadde jeg trodd at "Demon Box" fra 1992 skulle vinne, men jeg er fornøyd med at "Timothy's Monster" gikk til topps. Den er mer variert, forklarer han.

Og han legger til at Motorpsychos øvrige medlemmer også er fornøyde med resultatet av avstemmingen.Ikke mer Motorpsycho

Selv om han nå igjen skal på scenen med sine gamle musikervenner Bent Sæther og Hans Magnus "Snah" Ryan, sier Gebhardt at det blir med denne spesialkonserten.

- Jeg er ferdig med Motorpsycho. Jeg har mer enn nok av andre prosjekter som fyller tiden min, sier han til itromso.no.

Men han omgås Bent og Hans Magnus nesten daglig. - Vi er venner og vi øver i samme nabolag. I tillegg har jeg platestudioet mitt i det gamle øvingslokalet til Motorpsycho.

Og det er blant annet plateproduksjon som fyller dagene til Gebhardt nå. For tiden er han opptatt med utgivelsen av Tromsø-bandet Defenders kommende skive. Der han også er medlem sammen med Tore Martin Andreassen og Mika Martinussen.

I tillegg er han produsent og musiker for plateaktuelle Ida Jenshus.

Og til høsten skal han turnere med HGH og barnekonserten "Meg og kammeraten min" i regi av den kulturelle skolesekken.

- Først i desember har jeg litt fri, sier Gebhardt.- En happening

Men aller først er det altså "Timothy's Monster" som skal fremføres i sin helhet på hovedscenen på Øyafestivalens avslutningsdag.

- Det blir en happening av de sjeldne, tror Gebhardt. - Ihvertfall for oss.

- Vi blir minst seks musikere på scenen. Blant annet to trommiser, så det blir veldig visuelt.

En rekke kjente musikerprofiler deltok på "Timothy's Monster", og alle er spurt om å være med på spesialkonserten.

- Men som vanlig er vi litt trege med å få kontaktet alle, så det var desverre noen som ikke kunne bli med, sier Gebhardt.

Blant annet Anneli Drecker fra Tromsø, som bidrar på en av låtene på klassikeren. Drecker sier til itromso.no at hun svært gjerne skulle vært med, men opptrer samme kveld med Røyksopp i Praha.Ny Monster-versjon

Mandag neste uke kommer forøvrig "Timothy's Monster" ut i en ny firedobbel cd-utgivelse.

- Der blir det mange låter vi ikke fikk gitt ut på den originale skiva, sier Gebhardt. - Vi spilte inn mange låter under den perioden, og laget først en utgivelse som aldri kom ut.

- Nå blir det den komplette monsterutgivelsen, avslutter Håkon Gebhardt.

musikk