Har staket sin egen kurs

Defender har utviklet seg fra thrash metal til thrashgrass.

  Foto: MySpace.com/Defender1986

musikk

Når Defender spiller sammen igjen etter 21 år har musikken endret karakter, selv om essensen forblir den samme. Det er fremdeles sanger om blod, snøskred og zombier som står på menyen.

- Vi var jo veldig inspirert av band som Motörhead, Venom, Carnivore og Testament, men det er jo ikke slik vi er lengre, sier Tore Morten Andreassen som spilte - og spiller - gitar i Defender.

Thrashgrass

Han har, i likhet med tidligere Motorpsycho-trommis Håkon Gebhardt, syslet mye med bluegrass de siste årene, og det var derfor naturlig å søke en ny retning for de gamle låtene. Og med det har en ny sjanger oppstått: Thrashgrass.

- Det er vår greie, ler Andreassen.

Da Defender spilte ute opplevde de at publikum storma ut, forskrekket av knurrevokalen.

- Den har vi beholdt, men ellers har vi oppdatert lyden.

Selv om Defender har oppdatert seg er de solid forankret på 80-tallet. Skiva er nemlig først og fremst en vinylutgivelse.

- Å sette på ei vinylskive var et viktig ritual for oss som likte musikk på den tida, derfor føltes det riktig, forklarer Andreassen.

Likevel blir "Avalanche Pour L'AMour", som plata heter, også tilgjengelig for digital nedlasting.

- Vi er tross alt ikke gammeldags.

Thrashens svar på The Eagles

Defender består i tillegg til Andreassen av Håkon Gebhardt (banjo, zither, vokal) og Mika Martinussen (diverse slagverk og vokal). Den musikalske spennvidden for disse tre er enorm og spenner fra Melodi Grand Prix-show til psykedelisk tungrock.

- I det originale Defender spilte Håkon på trommer, samtidig som han sang, mens Mika spilte bass. Vi var thrashens svar på The Eagles, fastslår gitaristen.

Neste helg spiller de sammen igjen når de arrangerer releaseparty for skiva på Bastard. Selve skiva er tilgjengelig fra den 30. august

- Det blir veldig rått! Og det blir garantert ikke likt plata, så dette har jeg store forventninger til, sier Andreassen.

Og skal man dømme ut fra plata er dette så absolutt en begivenhet som de med et åpent musikalsk sinn bør få med seg.

- Dette er det uforløste som må forløses, konkluderer Andreassen.

På konserten blir det også premiere på videoen til tittelsporet, men de som ikke har tid til å vente på den kan trøste seg med denne studiorapporten:

musikk