INGER THUEN"/>

Snål og unik slippfest

Mara & The Inner Strangeness er bandet som skaper magi av kunst og musikk. Lørdag kan den merkelige blandingen testes på Bastard.
musikk

- Vi er en strange kombinasjon, så det blir nok en spesiell stemning, sier vokalist Marita Isobel Solberg.

Hun tok utgangspunkt i seg selv og egne erfaringer og følelser da hun først startet prosjektet "Mara & The Inner Strangeness" for flere år siden. Solberg har bakgrunn blant annet som performancekunstner, og "Mara" ble et prosjekt der kunst og musikk kunne møtes og mikses. For ett år siden fikk hun med seg musikalske medhjelpere, og nå er bandet klart for sitt første plateslipp.

Bred bakgrunn

- Jeg synes vi er en veldig spennende blanding. Musikerne har bakgrunn fra blant annet pop, jazz, rock og folkemusikk, forteller Solberg.

Hun har nemlig med seg Herborg Rundberg på piano, trommis Stig Arne Sigmund Pettersen, Christo Stangness på bass, Frank Iversen på gitar og Hilde Finsrud på klarinett.

For anledningen bidrar også Rune Larsen på trekkspill.

Bandet slipper EP-en "In Dark Places". Det er fire låter, men konserten blir lengre. Tekster og musikk er ved Marita Isobel Solberg, men hun lover også en større opplevelse enn den rent musikalske.

Visuelt

- Det blir også en visuell opplevelse. I møte med publikum skapes det et engasjement, og det er mye som kan skje, antyder Solberg.

Musikken er likevel det viktigste, og den beskrives som en blanding av rock, retro og surfstemning. Den kan også gi assosiasjoner til Tom Waits, i og med at flere av bandmedlemmene nylig spilte på Tom Waits-festivalen i Gryllefjord under navnet "The Tom Waitresses".

- Dette høres ikke eksakt ut som Tom Waits - men man kan likevel høre likheter.

Når bandet inntar Bastard Bar lørdag er det ingen ordinær slippfest. Det legges opp til en spesiell happening - en engangsaffære.

Samlerobjekt

- Det er plass til 100 stykker, og vi har 100 CD-er i en spesialutgave. Vi regner med det blir et samlerobjekt, ler Solberg.

Også CD-en er en blanding av kunst og musikk med cover laget av den japanske kunstneren Yoshitomo Nara. I tillegg bidrar Yngve Jørgensen, Magnus Leirvaag Sandnes og Tor Erik Gorud med tegninger.musikk