Fra strålende til middelmådig

Landets musikkanmeldere klarer ikke å bli enige om hvor bra den nye plata til Violet Road er.
musikk

Fredag slapp Violet Road det som av mange omtales som bandets debutalbum, selv om plata "Violet Road" i realiteten er deres andre skive.

Varierende anmeldelser i nord

Hos iTromsø fikk plata terningkast 4, og vår anmelder uttalte blant annet følgende om utgivelsen:

"Sett under ett er det mer enn nok gode låter på denne platen til å tilfredsstille bandets lokale fans, og samtidig rettferdiggjøre en mer nasjonal oppmerksomhet. Kvaliteten fra låt til låt varierer litt for mye til å oppnå en toppkarakter, men man sitter igjen med en følelse av at plate nummer tre kan gjøre akkurat det. "

iTromsøs konkurrent, Nordlys, var hakket mer kritisk til plata i sin anmeldelse og trillet terningkast 3.

"Det er lite på plata som beviser overfor lytteren at Violet Road har noe ekstra, noe annet. Låtene er iblant catchy, alltid elegante og innimellom også både energiske og fine. Plata er radiovennlig, men byr ikke på særlige utfordringer for lytteren, noe jeg synes er viktig. Man har lov til å kreve at lytteren skal jobbe litt også", skriver deres anmelder.

Det er imidlertid ikke bare i lokalpressen at plateslippet til Violet Road har blitt lagt merke til. Også Altaposten har anmeldt "Violet Road", og deres anmelder er langt mindre kritisk enn Nordlys og iTromsø.

De mener at det nettopp er vanskelig å være kritisk når man lytter til Violet Roads nye plate:

"Når man anmelder plater så jobber alltid de kritiske ørene på høygir, men Violet Roads musikk gjør at den kritiske lytten blir glemt. Ørene går rett fra kritikkmodus til kosemodus" , påpeker Altaposten.

Lite original

Ikke alle lar seg imidlertid begeistre av gjengen fra Kåfjord.

Bergensavisen skriver blant annet at Violet Road mangler originalitet, og at det blir pent, pyntelig og uengasjerende. Dermed gir de terningkast 3 til "Violet Road".

Også Dagbladet har enkelte innvendinger mot plata. De peker blant annet på at Violet Road "mangler den tvetydige og skranglete underfundigheten som gjør album innen denne sjangeren virkelig spennende og interessante".

Til tross for dette kommer de også med flere lovord om bandet fra Kåfjord.

"Violet Road – både bandet og albumet – har en velprodusert kommersiell appell og det vil komme flere gode radiosingler fra denne kanten", skriver Dagbladet, som gir plata terningkast 4.

Folkelig og sjarmerende

Enda mer positiv er Fædrelandsvennen, som mener Violet Road har lagd en plate som står til terningkast 5.

Deres anmelder mener blant annet at Violet Road med sangen "Can You Hear the Morning Singing" står bak en av årets flotteste poplåter, og at brødrene Rundberg og vokalist Kjetil Holmstad-Solberg fremviser en usedvanlig stor spilleglede.

"Brødrene Herman, Halvard, Hogne og Håkon Rundberg står for en spilleglede som vitner om stor søskenkjærlighet. Vokalist Kjetil Holmstad-Solberg synger som om dette er det viktigste i verden akkurat nå ", skriver Fædrelandsvennen.

De får støtte fra Dagsavisen, som er minst like begeistret over Violet Road.

"Violet Road kan være sentimentale så det rekker i sanger som "Crazy As Can Be" og "Rules Of The Ocean", men de er det med en rørende folkelighet som er veldig sjarmerende", mener Dagsavisens anmelder, som gir plata terningkast 5.

musikk