Tidkrevende debut for Dull Boy Jack

Siden 2012 har guttene i Tromsø-bandet Dull Boy Jack jobbet med debutskiva. Nå er den endelig klar.

PLATEKLAR: Jarle M. Johansen (fra venstre), Einar Fagertun, Samuel Kuttner, Rune Sivertsen og Tommy Jakobsen i Dull Boy Jack er stolte over å endelig kunne presentere debutalbummet "Keeping the Dogs Fed". 

musikk

Bandet, som i 2009 sto på Paradisbukta scene etter å ha vunnet Bukta og GRAMOs demokonkurranse, gir nå ut debutalbumet «Keeping the Dogs Fed». Albumet er mikset og mastret av Yngvar Mehus ved Lydproduksjon Studio i Tromsø, og er utgitt både digitalt og på plate.

- Det er deilig endelig å være ferdig med det. Det tok mye lengre tid enn forventet, sier vokalist i Dull Boy Jack, Einar Fagertun.

Selvgjort

Ifølge Fagertun, har det vært en vanskelig og tidkrevende prosess å få ut debutalbumet.

- Det største problemet vi har hatt har vært fraflytting. Trommis Samuel Kuttner fant vår nye bassist, Rune Sivertsen, i kjelleren til øvingslokalet, forteller han spøkefullt.

- Det er jo også dyrt å spille inn plate når man skal gjøre det selv, skyter Kuttner inn.

Begge forteller at det til tider har vært strevsomt å sjonglere musikken, jobb og familieliv.

- Vi har ikke noe stort apparat i ryggen. Vi har gjort alt selv, og det tar jo tid. Det har vært mye å lære, men vi har hele tiden vært opptatt av at alt skal gjøres rett, sier Fagertun.

Plateslipp

Bandet feier plateslippet med konsert på Bastard 7. mars, der også bandet Acid Garden gjester scenen.

- Vi gleder oss til å spille flere konserter fremover. Det siste året har gått til å ferdigstille plata. Nå sender vi den til festivaler og håper at det blir mer spilling fremover, sier Fagertun.

Han medgir likevel at de er litt sent ute.

-Vi trodde vi skulle få den ferdig i november, men det er bedre at vi er sent ute med et godt produkt enn at det ble et hastearbeid, forklarer han.