Åpning av utekinoen

Hundrevis av barn på Torget

Denne uken samles barn fra hele byens barneskoler hver morgen for å se kortfilmer på Torget.

Det var stinn brakke på stortorget tirsdag morgen. Da åpnet nemlig TIFFs utekino for publikum.

ÅPNING: Peter Pan fra HT åpnet utekinoen foran hundrevis av barn. 

IKKE KALDT: Adele Margrethe Hansen (til venstre), Kassandra Jensen og Ragna Lanes storkoste seg på utekinoen. 

TIFF

I 12-13 minusgrader åpnet TIFF tirsdag sin utekino på Stortorget, hvor blant annet elevene fra Tromsdalen barneskole gikk over Tromsøbrua for å få med seg filmene.

– Vi gikk fra Tromsdalen barneskole. Det var en fin tur, og ungene har kledd godt på seg. Ungene stortrives alltid på utekinoen, sier Kim Benjamin Bomstad, som var en av dem som hadde ansvaret for barna på Torget.

Godt kledd

Og med en varm toddy i hånden klaget ikke ungene på det kalde været i sentrum.

– Vi har masse klær på, så det går bare bra, sier Kassandra Jensen (8), som så film sammen med venninnene Ragna Lanes og Adele Margrethe Hansen.

– Vi håper at vi får se noe morsomt i dag. Vi har vært med på det tidligere, og det er mye bedre enn å ha matte på skolen, sier Jensen, som forteller at kulden ikke er et problem.

Lang tradisjon

TIFF-ledelsen var ikke helt sikker på når tradisjonen startet, men det er i alle fall 15 år siden TIFF hadde utekino for første gang. Hver dag fremover skal Stortorget fylles med barn som får se kortfilmer av diverse slag. Det hele rundes av med Endre Lund Eriksens «Dunder»-film på lørdag formiddag.

– Jeg tror det er åtte forskjellige barneskoler her i dag. Det har blitt en tradisjon, og det er så populært at vi har måtte sette opp ekstra paller som tribune her på Torget, sier Sandra Aminda Indahl, som er barne- og ungdomskoordinator ved festivalen.

Peter Pan

– Ungene strømmer på her, og det er bare gode tilbakemeldinger fra lærerne. Jeg skulle ønske det var utekino da jeg gikk på barneskolen, sier Indahl, som forteller at det ikke er noe problem å få oppmerksomheten til ungene.

I anledning åpningen av utekinoen stilte Hålogaland Teater opp med selveste Peter Pan og to pirater, som leverte en heftig fektescene fra stykket som har premiere 25. februar.

– Ungene er glad i film, så de roer seg ned når det kommer film på lerretet. Vi har god erfaring med å ha så mange barn samlet. Nå som det er så kaldt, er det fint at det er så mange, slik at de kan sitte tett og varme seg.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

TIFF