I 12-13 minusgrader åpnet TIFF tirsdag sin utekino på Stortorget, hvor blant annet elevene fra Tromsdalen barneskole gikk over Tromsøbrua for å få med seg filmene.

– Vi gikk fra Tromsdalen barneskole. Det var en fin tur, og ungene har kledd godt på seg. Ungene stortrives alltid på utekinoen, sier Kim Benjamin Bomstad, som var en av dem som hadde ansvaret for barna på Torget.

Godt kledd

Og med en varm toddy i hånden klaget ikke ungene på det kalde været i sentrum.

– Vi har masse klær på, så det går bare bra, sier Kassandra Jensen (8), som så film sammen med venninnene Ragna Lanes og Adele Margrethe Hansen.

– Vi håper at vi får se noe morsomt i dag. Vi har vært med på det tidligere, og det er mye bedre enn å ha matte på skolen, sier Jensen, som forteller at kulden ikke er et problem.

Lang tradisjon

TIFF-ledelsen var ikke helt sikker på når tradisjonen startet, men det er i alle fall 15 år siden TIFF hadde utekino for første gang. Hver dag fremover skal Stortorget fylles med barn som får se kortfilmer av diverse slag. Det hele rundes av med Endre Lund Eriksens «Dunder»-film på lørdag formiddag.

– Jeg tror det er åtte forskjellige barneskoler her i dag. Det har blitt en tradisjon, og det er så populært at vi har måtte sette opp ekstra paller som tribune her på Torget, sier Sandra Aminda Indahl, som er barne- og ungdomskoordinator ved festivalen.

Peter Pan

– Ungene strømmer på her, og det er bare gode tilbakemeldinger fra lærerne. Jeg skulle ønske det var utekino da jeg gikk på barneskolen, sier Indahl, som forteller at det ikke er noe problem å få oppmerksomheten til ungene.

I anledning åpningen av utekinoen stilte Hålogaland Teater opp med selveste Peter Pan og to pirater, som leverte en heftig fektescene fra stykket som har premiere 25. februar.

– Ungene er glad i film, så de roer seg ned når det kommer film på lerretet. Vi har god erfaring med å ha så mange barn samlet. Nå som det er så kaldt, er det fint at det er så mange, slik at de kan sitte tett og varme seg.

ÅPNING: Peter Pan fra HT åpnet utekinoen foran hundrevis av barn.
IKKE KALDT: Adele Margrethe Hansen (til venstre), Kassandra Jensen og Ragna Lanes storkoste seg på utekinoen.