NN+ overbeviser igjen

Søt musikk oppstår når film- og musikkbransjen møtes på Driv.

Cazadores var første band ut på scenen da NN+ arrangerte lanseringsfest på Driv.

CAZADORES-FAN: Cecilie Andersen (i midten) kom for musikken og fikk med seg venninnene Marie Fløtnes (til venstre) og Shalin Øygård. Cazadores i bakgrunnen. ALLE FOTO: ÅSGEIR JOHANSEN 

OVERBEVISER: Cazadores viste de andre bandene hvor skapet skulle stå. 

VIKTIG PROSJEKT: Herman Rundberg i Violet Road lærte mye av sin erfaring med NN+. 

TIFF

Det virket som om hele Tromsøs kulturnæring var til stede på Driv torsdag kveld. Da demonstrerte nemlig NN+ til fulle at dette er et prosjekt og arrangement med livets rett.

Lærerstudent Cecilie Andersen hadde fått med seg venninnene Marie Fløtnes og Shalin Øygård. Primært for å få med seg Cazadores i levende live.

– De er bra på plate, men enda bedre live. Jeg er her først og fremst for musikken, så får musikkvideoene bli en bonus, sier Andersen til iTromsø.

LES OGSÅ: Ørkenvideo fra Namibia

Høyt nivå

Til tross for at NN+ offisielt er en del av TIFF-programmet, planlegger hun ikke å få med seg noen filmer.

– Jeg er glad i film, men enda mer glad i musikk. Dessuten er jeg for sløv til å gå på TIFF, fortsetter Andersen med et lurt smil.

I etasjen under står Michael Ludvigsen, musikkvideoprodusent i Neovision, og rocker med til tonene av Cazadores.

– Det har vært et høyt nivå på de videoene som har blitt vist her i kveld, sier Ludvigsen og roser arrangørene for måten kvelden er lagt opp på.

– Det blir ikke stort bedre enn å få se musikkvideoer på en filmskjerm, og så få med seg en konsert i tillegg!, fortsetter han.

Modig video

I tillegg til Cazadores som var første band ut spilte også F.A.C.E., Jadudah, Nagel og Æ. Før minikonsertene ble musikkvideoene de hadde fått produsert gjennom NN+-prosjektet vist. Ludvigsen lot seg særlig imponere over Carl-Christian Lein Størmers video med seniordansere som svinger seg til Cazadores.

– Den overrasket meg. Det er en veldig modig video, sier Ludvigsen.

HOLD DEG OPPDATERT: Følg iTromsø Kultur på Facebook

Grisefett

Foran scenen finner vi Herman Rundberg, trommeslager i Violet Road. De var et av bandene som ble valgt ut til å delta i NN+ 2014.

– For oss var det en fantastisk og viktig prosess. Vi fikk blant annet muligheten til å bli kjent med folk både fra musikk- og filmbransjen og vi lærte mye. Dessuten gikk vi jo ut av det hele med et flott produkt, sier Rundberg.

Også han lot seg imponere over arrangementet på Driv.

– Driv er en ideell plass for slikt som dette. Alle ser godt også låter det jo grisefett, sier han og smiler.

NN+ er et prosjekt som skal styrke konkurransekraften i musikk- og filmbransjen i Nord-Norge og er et samarbeid mellom Rytmisk kompetansenettverk i nord, Nordnorsk Filmsenter, Innovasjon Norge, Introfondet, Tromsø Internasjonale Filmfestival og Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge.

LES OGSÅ: Fikk med seg kjente skuespillere i sin første musikkvideo

TIFF