Åpnet med å hylle Stavanger

Gjestfri åpning av TIFF. LES OGSÅ: - Sundqvist er kongen I Fantastisk Sundqvist I Alle anmeldelser!

  Foto: Andrea Hegdahl Tiltnes

TIFF

Trond Giske sto for den offisielle åpningen av Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) onsdag kveld. Selv har kulturministeren i tiårsjubileum festivalen. Og han nevnte mange grunner til at han stadig vender tilbake til TIFF.

- Jeg vet ikke hvilken annen festival som er så gjestfri. Det ble bevist her ved at åpningen startet med en hyllest Stavanger, sa Giske i sin tale.

Sundquist på scenen

Bandet som spilte under åpningen var nemlig satt sammen av blant annet flere skuespillere og regissøren av åpningsfilmen Jernanger. Rolfsens Masurka Orkester kalte siddisen seg, Og både publikum og festivalledelsen satte pris på musikken.

- Nå har jeg funnet et kriterie til åpningsfilmen. Regissøren må også være musiker, og ha med seg et band, smilte festivalsjef Martha Otte fra scenen etter at bandet hadde spilt sine første sanger.

Hovedrolleinnehaver i Jernanger, Bjørn Sundquist, var også med å spilte på den ene sangen.

Engasjerende

Martha Otte nevnte at det har vært en tung tid å lage festival, med krigen i Gaza som har pågått samtidig. Og nettopp i vanskelige tider mener Giske at film er en god måte å lære på.

- TIFF er en festival som viser viktige og flotte filmer som er med å holde oppe engasjement, sa han i sin åpningstale.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

TIFF