Etterlyser unge filmskapere

For å lage en film om nordlig energi kan unge filmskapere fra nord vinne 100.000 kroner.

  Foto: Ronald Johansen

Filmkonkurranse
TIFF

Konkurransen arrangeres av oljeselskapet North Energy i samarbeid med TIFF. Det skal ikke bli en reklamefilm for oljeselskapet.

- Ville vi ha en glatt reklamefilm hadde vi gjort det på en helt annen måte. De som vinner kan stå fritt til å tolke oppgaven. Om de vil portrettere natur, folk eller samfunnet er helt åpent, sier Christina Søgård i North Energy.

Jury vurderer

Filmskapere under 30 år kan delta i konkurransen. Innen første mai må de levere inn manus og produksjonsbeskrivelse.

- Man kan selv bestemme sjanger. Det kan være en skildring eller en dokumentar, sier markedssjef i TIFF, Lisa Hoen.

En fagjury vil vurdere alle forslagene.

Ny utlysing

Konkurransen ble opprinnelig lansert på Nordkapp Filmfestival, men der kom det bare inn tre forslag. Nå håper North Energy å få flere.

- Det er en høy pris så folk under utdanning eller filminteressert bør benytte sjansen, sier Søgård.

Etter planen vil kortfilmen bli lansert på Nordkapp Filmfestival. Den skal ha en spilletid på 5-15 minutter.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

TIFF