Svart absurd humor

"Zakariassen må dø" treffer godt med både absurd humor og svart fandenivoldskhet.

Regissør Magne Pettersen (til venstre) og Tom Ryssland har tro på Pettersens film, og håper den vil slå an hos publikum. 

4

Zakariassen må dø

Zakariassen må dø
TIFF

Regissør Magne Pettersens ("Parat") mørke komedie "Zakariassen må dø" er den andre av to norske kortfilm-produksjoner på TIFFs FFN - Opening Night program.

Pettersen setter fra starten av en litt mørk og dyster stemning som lurer i bakgrunnen hele filmen igjennom.

Les mer om TIFF her.

Historien om en dag hvor det meste går galt for Geir Zakariassen, den forhatte sjefen for en familiedrevet fiskebedrift på Helgelandskysten, har en fin rytme og bygger effektfullt opp mot en lettere splatterfylt avslutning.

Saftige gloser

Med flere scener underveis hvor Hallvard Holmen ("Himmelblå") får bevist både evner til saftige nordnorske gloser og magesårfremkallende dystert skuespill i møte med stressende situasjoner skapes bildet av en karakter som både familie og ansatte kunne se for seg et liv uten.

Likevel er det inkludert enkelte scener som bidrar til å skape et bilde av en ikke helt gjennomført forhatt karakter - noe som kanskje for forenklingens del kunne vært kuttet.

Uansett har Pettersen laget en mørk og blodig liten komedie som effektivt bruker et godt lydbilde og god fargebruk til å forsterke den fortettede stemningen i en absurd og litt lattermild historie. Sterk firer.

Relaterte saker: