RIKKE LANGE"/>

- I år knekte vi koden

Null billettrøbbel, publikumsøkning og populære foredrag gjør årets festival til en skikkelig suksess. Debatt: Er du fornøyd med årets festival?

  Foto: Tor Farstad

TIFF

Selv om det er snakk om moderate økninger i billettsalg (700 flere solgte i år) og festivalbevis (400 mer enn i fjor), er det ikke nok til å dempe gleden hos TIFF-administrasjonen. De begynner publikumsmessig å nå maks kapasitet uansett.

– I år kan man si at vi endelig knekte koden. Vi var bevisste og klare på satsingsområdene våre og hadde klare mål for hva vi ville oppnå. Vi fikk en kjempestart på festivalen med ny hjemmeside og ingen billettrøbbel, og resten av uken har gått like bra, sier festivalsjef og programansvarlig Marta Otte.

Stem på din favorittfilm her!

– Nå skal vi få litt avstand til denne uken og gjøre en litt mer kritisk evaluering, men vi skal absolutt ikke hvile på laurbærene. Vi har jobbet siden i høst med blant annet å skaffe en norsk åpningsfilm til neste år, sier Otte hemmelighetsfullt.

Nettsuksess

En av de tingene festivalledelsen er mest fornøyde med, er den nye hjemmesiden og dens funksjoner. Med rundt en million sidevisninger i januar, satsning på sosiale medier og appen Min Festival, tror de at publikum har fått en bedre festivalopplevelse.

Les også: Besvimte i kinosalen

– Folk har delt programmene sine på Twitter og Facebook, kunne sett hva venne deres skal se og enkelt kunne kjøpe billetter. Slik blir fort populært. Vi føler vi har greid å ta kaféstemningen inn på internett, og selv om ting ennå kan gjøres bedre, er vi godt fornøyd, sier pressesjef Håvard Stangnes.

Variert program

Selv om Otte innrømmer at årets program ikke akkurat bugnet over av såkalte «feel-good»-filmer, er hun imponert over publikummet. Blant de mest populære filmene i år er det mye forskjellig og det tror hun skyldes både at publikum har hatt god tid til å forberede seg til festivalen og at folk har begynt å finne sine nisjer.

Les også: Ekstraforestillinger på mandag

– Vi har prøvd å lage et veldig variert program, noe jeg føler vi har klart. Derfor gjør det meg ekstra glad å se at publikum setter pris på de mange forskjellige filmene, ikke bare en eller to slik tilfellet ofte er, sier Otte.

Er du fornøyd med årets festival? Si din mening i debatten!

TIFF