Oscar-nominert flyttet til Balsfjord

Christine Cynn fra USA har vært med-regissør av Oscar-nominerte «The act of killing». Nå lager hun sin neste film i Tromsø.

PÅ UBESTEMT TID: Den verdenskjente regissøren Christine Cynn blir i Nord-Norge på ubestemt tid. Hun elsker nemlig å bo her. 

TIFF

Torsdag ettermiddag ble årets Oscar-nominerte lagt fram. Da fikk også regissør Christine Cynn vite at «The act of killing» nå er klar som Oscar-kandidat. En film hun har jobbet med siden 2001.

– Jeg går på skyer nå. Det er helt fantastisk at vi ble nominert. Selv om jeg visste at det var en mulighet for det våget jeg aldri å tro det, sier en tydelig oppglødd Cynn.

Elsker Nord-Norge

Det er ikke bare under TIFF vi kan finne Cynn vandrende i Storgata. I desember bestemte hun og mannen seg for å flytte til Nord-Norge og tilfeldighetene gjorde at de rett og slett endte opp i Balsfjord kommune.

– Via noen venner fikk vi oss et sted der og jeg synes det er helt fantastisk å bo så langt nord. Siden jeg skal jobbe med et prosjekt som foregår nord for polarsirkelen passer det meg perfekt å bo der det skjer, sier Cynn.

LES OGSÅ: Skandale-produsent på TIFF-besøk

Prosjektet hun snakker om er «Science future» et Web-basert dokumentar-eksperiment hvor vitenskapsfolk skal prøve å forutse hvordan framtiden blir.

– Jeg kommer til å intervjue over 50 forskjellige mennesker forhåpentligvis over hele det arktiske området. I tillegg til Tromsø vil jeg også dra til Svalbard, Russland og Canada om det blir mulig, sier Cynn.

– Verdens beste festival

Nord-Norge har allerede vunnet regissørens hjerte, men denne uken har også filmfestivalen gjort det og ikke minst Tromsø by.

– Folk er så varme og hyggelige her. De er lett å komme i prat med og tar seg tiden til å snakke med deg uansett når og hvor. Dessuten synes jeg festivalen er fantastisk.

LES FILMANMELDELSEN: Krydret kjærlighet

Og er det noe Christine kan uttale seg om så er det filmfestivaler. I løpet av årene har hun vært på verdens største filmfestivaler rundt om i verden, blant annet i Toronto og Berlin.

– Av alle festivaler jeg har vært på er TIFF den desidert beste. Jeg synes det er så viktig at publikum spiller en viktig rolle og blir satt pris på og det gjør de her. I tillegg er det flott at filmbransje og de som faktisk ser filmen som publikum kan sitte sammen og kinosalen. Det er ikke så veldig vanlig, sier Cynn.

LES FILMANMELDELSEN: Fucking Cagliari

TIFF