Vakkert og vemodig for både barn og voksne

Hanne Larsen fortsetter å imponere.

5

Lille Frø
TIFF-anmeldelser

Den unge Tromsø-regissøren Hanne Larsen (30) mottok Amanda for sin forrige kortfilm, «Varde», en kortfilm som også har vunnet priser i utlandet.

Tross sin unge alder har hun allerede rukket å være med på flere store norske filmer i tillegg til sine egne, blant disse kan nevnes «Salmer Fra Kjøkkenet», «Pitbull-Terje» og «Vinterland». Larsen deltar med to kortfilmer under årets filmfestival, «Varde» og hennes nye film «Lille Frø», som har Norgespremière under TIFF.

Lille Frø er en sjarmerende liten jente på 6 år med en velutviklet barnefantasi. Da foreldrene er mye bortreist blir hun ofte passet på av bestemor. Bestemor har beholdt sin barnlige fantasi, og sammen med Lille Frø skaper hun historier om blant annet pirater og prinsesser – historier der Lille Frø har hovedrollen og lekene hennes tar del. En dag våkner ikke bestemor om morgenen og Lille Frø bestemmer seg for å ta på seg bestemorens rolle som historieforteller.

Hanne Larsen er utvilsomt et stort talent, og med «Lille Frø» beviser hun nok en gang at hun er i stand til å sette seg inn i barnets verden med varsomhet og innsikt. «Lille Frø» har blitt en visuelt vakker liten film med stor detaljrikdom og fantasifullhet som fungerer på flere nivåer. Dette er en hyllest til fantasien som både barn og voksne vil ha stor glede av å se.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

TIFF-anmeldelser