torsdag 02.12 2021

Debatt:

Boligmarkedet i Tromsø: Hva driver prisene opp?

Boligprisene i Tromsø kan skape problemer med å hente inn nødvendigkompetanse til byen på sikt. De siste årene har vi hatt kraftig økning i boligbygging, men markedet er fortsatt ikke mettet. 

onsdag 01.12 2021

iTromsø mener:

Pussig å prioritere tredje dose til unge og friske

Immunsvekkede innbyggere i verdens fattige land blir verter for nye mutasjoner som i verste fall spenner beina under hele vaksineringen.

tirsdag 30.11 2021

Debatt:

Nullvisjoner for Nord-Norge?

Dersom samferdselsministerens syn blir gjeldende, har regjeringsskiftet hatt null betydning for Nord-Norgebanens framdrift, mener innleggsforfatteren.

Debatt:

Jo, NRK formidler langrenn

«Flaut av NRK», slår Erik Olsen fast i et innlegg i iTromsø 26. november, og etterlyser en større dekning av «skikretsens trofaste slitere» fra NRK, og fra vår avdeling i Troms og Finnmark.

mandag 29.11 2021

Dårlig funderte smitteverntiltak er dømt til å mislykkes

Mot administrasjonens og smittevernteamets anbefaling valgte tromsøpolitikerne å fjerne et punkt i den lokale koronaforskriften. Det er forståelig at de folkevalgte ville imøtekomme en hardt prøvet utelivsnæring, men vedtaket var dessverre lite gjennomtenkt.

Debatt:

Hvor lenge skal oljeindustrien subsidieres?

Av historiske grunner ligger det meste av norsk oljeindustri på Vestlandet. Det er greit nok. Men hvorfor skal staten – vanlige folk – betale for all risiko i ei næring som er mer enn overmoden?

Debatt:

Stabil arbeidskraft og faglig kompetanse straffer seg i Tromsø kommune

Årets lokale lønnsforhandlinger er over, og temperaturen er høy innad i gruppen av helsesykepleiere i Forebyggende helsetjenester.

søndag 28.11 2021

Debatt:

Black Friday – en feiring av fråtsing og forbruk

Skal vi løse klima og naturkrisa, må det klima- og miljøfiendtlige forbruket vårt ned. Hvordan skal vi lykkes med det når handelsstanden roper ut, i en hel måned, at vi skal kjøpe og forbruke mer?

Det er i distriktene det nå skjer

Kanskje det er på tide å skifte fokus og satse på vekst i det private næringsliv også for venstresiden, skriver spaltist Øyvind Hilmarsen.

lørdag 27.11 2021

Fra sidelinja:

Ha guts til å stå alene

Vi har markedsverdier på en drøss felt. Istedenfor å bli indignert over begrepsbruken kan den gi god innsikt på individ- og samfunnsnivå.

Sett fra sidelinja:

Bruset fra Bodø

Min erfaring er at de aller fleste er samfunnsbyggere med et stort hjerte for sine lokalsamfunn, og mange av de som har våget seg på å starte bedrifter er utstyrt med mer mot, en annen kunnskap og kanskje mer skapertrang enn mange av oss som er, og ofte forblir, lønnsmottaker, skriver spaltist Stein-Gunnar Bondevik

Skal Norge leve av sjømaten etter oljen?

Noen forutsetninger, konsekvenser og hindringer.

Lørdagskåseriet:

Skal jeg noen gang bli voksen?

Vi bare later som, alle sammen.

fredag 26.11 2021

Nasjonale tiltak nå!

Sykehusene er allerede overbelastet og et økende antall dør av covid-19. Uten sterkere smitteverntiltak nå, risikerer vi at denne meget uheldige situasjonen vedvarer i førjulstida og gjennom julehelga. Likevel nøler dagens regjering med å innføre tiltak som vi av erfaring vet vil virke.

Fra sidelinja:

Nå må det bli slutt på hykleriet

Kjernekraften kommer nå. Den enkleste forklaringen går ut på at det ikke vil være mulig å nå målene fra Paris når det gjelder temperaturer man snakker om.

Trenger Tromsø lokalbane?

Hvordan kan vi sammen med lokale krefter få en start til å legge de første lokale jernbaneskinner fra Tromsø, spør innsenderen av dette debattinnlegget.

Debatt:

Flaut av NRK!

Det er påfallende at en regionalsending ikke tar seg bryet med å løfte fram skikretsens trofaste slitere når de virkelig slår til på nasjonalt nivå, skriver innsenderen av dette debattinnlegget.

Minneord: Hans-Erik Dyvik Husby (1972–2021)

Et vandrende paradoks – og en av de råeste vi har sett

Så var det over. Et hardt liv der oppturene og nedturene stod tett – som i et konstant yin/yang-forhold – er over.