lørdag 11.07 2020

DEBATT:

«Regjeringen har glemt energisparing»

Å redusere energiforbruket er det viktigste vi kan gjøre for å kutte klimagassutslipp og ta vare på naturen, skriver leder i Naturvernforbundet, Silje Ask Lundberg.

«Kunsten å trekke søringekortet»

Det er også viktig å minne om at folk bosatt i Oslo, også har rett til meninger om samer og rasisme. Det er også slik at det bor samer flere steder enn i Finnmark, skriver forfatteren av innlegget.

DEBATT:

«Statsministeren og sametingspresidenten»

Hvilke store politiske seire kan Aili Keskitalo som sametingspresident, føre inn i sin CV? Det dreier seg om viktige enkeltseire som alle bygger på NSRs og myndighetenes felles historie-, kultur- og politikkforståelse, skriver forfatteren av innlegget.

DEBATT:

«Ligg unna gytefelta våre!»

Om politikarane godtek dette vindkraftverket, reiser dei mange roterande monument over sin eigen inkompetanse. Og føre-var prinsippet er bokstaveleg tala tatt av vinden, skriver forfatteren av innlegget.

Vi kjøpte billetter i mørketiden og vet ikke om vi får brukt dem før ei ny mørketid senker seg

Det var i denne sesongen med fotball i det beste selskapet, at vi skulle hylle TIL i sitt hundrede år. Men vi, som er den 12. på laget, fikk det ikke slik vi ønsket.

Fra sidelinja

«Kompetent ledelse av Nordnorsk Kunstmuseum»

Mens NNKM står uten direktør bør absolutt ingen strukturelle vedtak av betydning passere. Vi har ikke råd til flere ufaglige grep i denne saken, skriver spaltist Ina Gravem Johansen.

fredag 10.07 2020

Fra sidelinja

«Mange forskjellige liv»

Er vi som er født med en slags arisk sølvskje i munnen blitt helt tullete, spør spaltist Herman Kristoffersen.

1

Kommentaren

Når olja tar slutt, skal vi leve av å le av dem som sa at olja ville ta slutt

Hvis latterliggjøringen av unge idealister kan omsettes i penger, vil vi kunne fortsette å leve fett, og dra til Syden, helt til Dovre faller.

Debatt

Isberget tar avstand fra mobbebeskyldninger

Den siste uken siden det ekstraordinære styremøtet til Isberget har det stormet rundt supporterklubben fra alle kanter. Vi har registrert at det har vært savnet en uttalelse fra styret.

Debatt

«Hvor lang modningstid trenger Nord-Norgebanen?»

«Siden Ole Tobias Olsen i 1872 offentliggjorde sin kongstanke om å bygge jernbane gjennom Nordland, har dette samferdselsbehovet møtt både hoderisting, latter og motstand», skriver forfatteren av innlegget.

«To i Soweto» #14

South West Township Travels

Han kom om natta. Han hadde ikke adgang til huset lenger, han var nektet for evig tid, men han sneik seg over porten, gjennom hagen og inn i garasjen.

«Friluftsliv handler om opplevelse, mestring og fysisk og mental rekreasjon, ikke hvordan du ser ut»

«Å ha natur nære der man bor, er viktigere enn noen gang for å ivareta vår fysiske og mentale helse», skriver innleggsforfatterne.

DEBATT:

«Naturressurser og mineraler bidrar til det grønne skiftet»

«Potensialet i Norge for kjente og undersøkte metall- og mineralressurser er på rundt 2.500 milliarder kroner i førstehåndsverdi, der en god del av disse ressursene ligger i nord», skriver forfatterne av innlegget.

torsdag 09.07 2020

iTromsø mener:

Tromsø sitter igjen med smuler

Fylkeskommunen har ikke gjort en god fordeling av regjeringens krisemidler til næringslivet.

Debatt

Koronakrisen har styrket fremtidens helsevesen

Ja, Norge trenger flere som arbeider i helsevesenet. Nettopp derfor har regjeringen sørget for ekstra mange studieplasser innen helsefag til høsten, skriver stortingsrepresentantene Mari Holm Lønseth (H) og Kent Gudmundsen (H).

Debatt

Nei til hijab i politiet

KrFs fungerende partileder, Olaug Bollestad, åpner for å gjøre hijab til en del av politiuniformen. Det tar Frp sterk avstand fra, skriver Per-Willy Amundsen, justispolitisk talsmann i FrP.

1

Meninger

Erna Solbergs kaosreform

Troms- og Finnmark fylkeskommune har nylig søkt om skilsmisse.

Fra sidelinja

«Sur for det lille der?»

Tidligere var det da bare én ting som gjaldt, og det var å si unnskyld, lære av saken og gå videre, skriver spaltist Stein-Gunnar Bondevik.