onsdag 13.11 2019

Debatt:

Tidlig og tett på i skolen

En av de største utfordringene i den norske skolen er at barn og unge ikke får den hjelpen de trenger tidlig nok. Vi vet at en god start i barnehagen, og mestring av grunnleggende ferdigheter, har stor betydning for å lykkes på skolen.

Debatt:

Kjære politikere, gjør barna våre trygge!

Vold og overgrep rammer barn oftere og nærmere enn vi tror. Det skjer over hele landet. Det skjer også i Tromsø kommune.

Debatt:

Hva om vi dropper det grønne skiftet og reduserer forbruket i stedet?

Det hevdes fra enkelte hold at klimamålene i Parisavtalen fra 2015 kan nås ved å redusere forbruket av energi og stanse veksten i fornybar energiproduksjon, eller begrense den til det som kan produseres uten å beslaglegge nye arealer til storskala solkraftanlegg og vindparker. I denne kronikken skal jeg på en enkel måte illustrere hvilken forbruksreduksjon som skal til for at dette skal kunne lykkes.

tirsdag 12.11 2019

Debatt:

Aktiv dødshjelp er ikke svaret

Vi som kommune skal kunne ta vare på alle våre innbyggere på en god og verdig måte, uansett hvor i livet man befinner seg.

1

Kommentaren:

På tide med litt arktisk homoterapi

Politisk redaktør Martin Lægland ønsker Tromsø en god Pride.

Debatt:

Naturens tur til å vinne

Naturen og friluftslivet har vært taperne i vindkraftutbyggingen vi har sett i Norge de siste årene. En viktig årsak er dagens konsesjonsregime og hvordan det har vært praktisert. Vi har lagt altfor liten vekt på naturverdiene som går tapt når vindturbiner plasseres i urørt natur.

Debatt:

«Hvem sin oppgave er det å drive voksenopplæring av privilegerte, hvite, gående mennesker?»

Det er vanskelig for folk å forstå at funksjonshemmedes kamp er rettighetskamp, skriver Sissel Eidhammer, daglig leder i Norges Handikapforbund Ungdom.

Debatt:

Dagsorden fra nord!

Er vi i Norge klar over hva klimaendringer, nye næringsmuligheter, ny forskning, geopolitiske endringer og fremtidige miljø- og klimareguleringer kan bety for norske og internasjonale samfunn i nordområdene?

mandag 11.11 2019
1

Kommentar

Siste runde med Giske

Trond Giske prøver nå å skrive om historien om hvorfor han mistet sin makt og sine posisjoner i politikken. Det bør han verken få lov eller hjelp til.

Fra sidelinja:

Sprengkulda gir kokende hav

Vet du hva forskjellen er mellom frostrøyk og havtåke? Her får du svaret.

1

Kommentar

Partiet for nordlendinger flest

Er Sps vekst og Aps fall i nord en forsmak på et nytt politisk landskap?

Debatt:

Hva skjedde med grisene?

Dyrene lever et liv så fjernt fra sine behov som det er mulig. Dette er en diskusjon næringen ikke tør å ta fordi de vil «spise kjøtt med god samvittighet».

Debatt:

Salg av Muségata 2 i Tromsø

I mange år har forfallet svekket eiendommen enormt. Vi tror dette kan bli museumsbygningen og Tromsø kommunes gylne anledning.

Debatt:

Hva skal vi med alle disse gamlingene?

I  Norge blir man nesten daglig, både nasjonalt og lokalt, informert om hvor mange eldre/gamle vi er og ikke minst blir – bølgen er snart en tsunami. Videre er det sentrale temaet hvor mye vi koster i pensjon og dernest i kostbare helsetjenester.

lørdag 09.11 2019

Fra sidelinja:

Den forunderlige oljedebatten

Å forholde seg til den norske oljedebatten kan saktens være litt krevende for en helt vanlig person.

1

Lørdagskåseriet

Pinglete søringer aner ikke hva vinter er

Jeg vil tro at noe av det aller mest irriterende i hele verden er eplekjekke folk fra nord, som harselerer med søringene når de opplever vinter.

fredag 08.11 2019

Avvikling? Nei! Men mer enn nok å ta tak i

Noen mener at det politiske flertallet etter høstens fylkestingsvalg i Troms og Finnmark representerer et «avviklingsstyre». Avvikle hva da?

Leserinnlegg:

Æ tror på TIL

Gradestokken skal bare krype langt ned og drysse snøkrystallene over oss i mengder, for vi svikter ikke laget vårt, skriver TIL-henger Tor Zachariassen om den viktige kampen søndag.