Brage Sollund kom med fornuftige redegjørelse angående Alfheim svømmehall sin fremtid i avisa Nordlys og Tromsø siste uke. Her fremstiller han at når det skal bygges nytt badeanlegg i Tromsø, så er det Tromsøbadet som vil være mest aktuelt og få bygd. Tromsøbadet er et bade- og svømmeanlegg som vil tilfredsstille dagens og morgendagens behov innen bade- og svømmeaktiviteter.

Les Sollunds innlegg: «Alfheim skal bestå»

Les også: Full uenighet om Tromsøbadet og Alfheim svømmehall

Tromsøbadet vil med deres tilbud inkludere mange nye ulike brukergrupper, som i dag står helt uten dette tilbudet. Alfheim svømmehall har levd i 50 år og har sikkert gledet mange gjennom disse årene. Alfheim er som de fleste vet, totalt nedslitt og Alfheim vil ikke kunne tilfredsstille de behov man krever for og få gode bade- og svømmeopplevelser, etter en oppgradering av anlegget. Alfheim vil ikke kunne bli noe fremtidens anlegg for byen Tromsø. Det er per dags dato altfor lite.

Les også: – Å legge ned svømmehallen er et idiotisk forslag

Kommunen sier at det ikke blir aktuelt å bruke penger både på Alfheim og Tromsøbadet. Regnestykket som Brage Sollund kom med i sitt innlegg i Tromsø-avisene viser også fornuften med at pengene blir brukt på et nytt Tromsøbad, som vil dekke fremtidens behov.

Har nå også registrert at LO i Tromsø grynter på nesen over at det skal bygges et nytt og flott bade- og svømmeanlegg, som vil få internasjonale mål med 50 meters basseng, som vil være det eneste i hele Nord-Norge med dette tilbudet.

Det er vel ikke LO sin jobb og komme med meninger og synsinger i hva og hvilke bygg som kommunen skal starte opp med i sine prosjekt.

Når det nye Tromsøbadet står ferdig vil det bli tatt imot med åpne armer av byens innbyggere og mange besøkende utenfor kommunegrensa vår. Svømmesporten i nord vil få et kjempeløft.

I dag er Tromsø et u-land når det gjelder bade- og svømmeopplevelser. Når Tromsø badet står ferdig vil ha et av landets beste tilbud innen svømme- og badeopplevelser.