Det er grunn til å minne om at Tromsøbadet også er et idrettsanlegg. Idretten er Tromsøs største samfunnsgruppe med 26.000 medlemskap. En av grunnene til å plassere Tromsøbadet på Templarheimen er nettopp samspillet med øvrige idrettsaktiviteter i området som blant annet turnhall, klatrehall, ny flerbrukshall, ny skistadion, eksisterende Tromsøhall, Fløyahallen, ishallen, tennishallen, og ikke minst det fantastiske friområdet. I tillegg nærheten til universitetet og sykehuset. Det å kunne samle mange aktiviteter i en slik idrettspark er anbefalt av Norges Idrettsforbund, nettopp fordi dette gir mulighet for allsidig aktivitet og muligheter for kompetanseutveksling. Tromsøbadet vil være samlingspunktet i en slik idrettspark, og den øvrige idrettsaktiviteten i Idrettsparken vil bringe veldig mange ekstra besøkende til badet, hver eneste helg og hverdag.

Plassering på Templarheimen er fremtidsrettet fordi alle innbyggerne på Tromsøya har muligheten til å gå, sykle eller gå på ski inn til badet, i stedet for å sette seg i en bil. For hvert år som går i en by i vekst vil Templarheimens plassering i Tromsøs «Central Park» bli mer og mer verdsatt.

Alfheim svømmehall er et signalbygg som har en stor plass i hjertet til Tromsø sin befolkning. Som svømmehall fyller imidlertid ikke Alfheim noen av kravene til et moderne svømmeanlegg. Vi ser at det nå er innspill om å bearbeide Alfheim. Slik vi ser det vil dette medføre nye utredninger, nye kostnader og sette både folkebadet og svømmeidretten på vent i mange nye år.

Vi ser gjerne at Alfheim svømmehall bevares og moderniseres, forutsatt at kommunen eller private investorer har økonomi til det – ikke som et alternativ til Tromsøbadet, men som et tillegg.

Nye omkamper er det siste Tromsø trenger nå. Tromsø idrettsråd er derfor meget fornøyd med at byrådsleder Kristin Røymo (Ap) i møte med idrettspresident Tom Tvedt har bekreftet at Tromsøbadet skal bygges, og at det skal bygges i tråd med de foreliggende planer, og på Templarheimen. Vi er helt overbeviste om at fremtiden vil vise hvor fremsynte beslutningstakerne var som plasserte badet nettopp på Templarheimen.