Sensur, kultur og strippeshow

Marta Hofsøy svarer sjefredaktør Jakobsens kommentar "Ballongdansen".

Martha Hofsøy (Ap) 

meninger

Hvorvidt Chippendales er et strippe- eller danseshow er underordnet. Jeg legger meg ikke opp i hvorvidt Kulturhuset setter opp noen av delene – det er helt opp til dem å sette opp sitt eget program.

Les kommentaren: «Stripping er tydeligvis greit så lenge det er menn som gjør det»

Å se for seg at en politiker skulle gå inn og detaljstyre programmet til Kulturhuset eller andre kulturinstitusjoner, burde være uhørt og er en praksis som tilhører nasjoner vi ikke liker å sammenligne oss med.

Bladet Tromsø forsøker åpenbart sette i gang en debatt om stripping og kjønn. Chippendales er én knagg å henge det på, men det er ikke første gangen vi ser nakenhet på scenen i Tromsø, selv ikke den siste tiden. I blanke messingen og Burlesque er to andre eksempler – med begge kjønn.

Jeg er enig med dem som mener det er dobbeltmoralsk å tillate mannlig stripping men ikke kvinnelig. Sånn fungerer ikke norsk lov, sånn fungerer ikke Norge. Skulle jeg begitt meg inn på en prinsipiell debatt om kjønn og stripping ville analysen være det følgende: Det er et tankekors at kvinnelig stripping er sånt som foregår hver kveld på brune puber i hovedstaden mens mannlig stripping importeres fra LA og selges ut på hovedscenen på Kulturhuset.

Jeg er ærlig talt ikke særlig opptatt av Chippendales eller annen type stripping. Det er lovlig i Norge og selv om det ikke er min greie har jeg ikke noe som helst behov for å moralisere andres smak. Jeg håper folk koser seg på Chippendales i Tromsø!