Debatt

«Vi flasher den nakne mannen til siklende, hoiende kvinner»

Hvor ble det av likestillingen? Den forsvant i et jukkende støt fra en halvnaken mannekropp på scenen i Tromsø.

DEBATT: Kvinnene som går på disse forestillingene skulle skamme seg. De lar sin samboer, ektemann og sønn få et forvridd kroppsbilde av hvordan man må se ut for at kvinner skal like dem, skriver Nann Jovold i debattinnlegget.  

Menn som voldtas får beskjed om å ta dette som et kompliment. Menn får beskjed om å ta ting som en mann. Menn får høre at de har undertrykket kvinner gjennom hundrevis av år.

Nann Jovold, debatt
meninger

Jeg er rystet langt inn i sjelen. Overskriften «Feminister synes det er supert at kommunalt foretak arrangerer strippeshow» skriker mot meg.

Dette kommer etter en lang rekke forsøk fra meg selv i min blogg hvor jeg forsøker å sette søkelyset på likestillingssaken som har et skjevt fokus.

Les mer: Feminist synes det er supert at kommunalt foretak arrangerer strippeshow

Flere ganger har jeg blitt servert ganske hissig tilbake av kvinner: «Jeg kjenner ingen menn som blir seksuelt trakassert», og «jeg kjenner ingen kvinner som oppfører seg som du beskriver: Dobbeltmoralistisk, sytende og negativ til menns kropp».

Feministene i Tromsø mener at dette ikke er stripping, det er danseshow. Newsflash! En av mine bestevenninner i USA er tidligere danser.

Det vil si: Hun strippet. Hun strippet gjennom hele universitetsutdanningen sin, og i USA kaller strippere seg for dansere.

Les mer: Chip­pen­da­les kommer til Tromsø

Neste gang dere stiller opp og mener dere driver med poledance for treningens skyld: Hadde det ikke vært for min venninne og alle stripperne i USA, ville dere ikke hatt muligheten til å stå der og vrikke og forsøke sexy «mooves» på stangen! For min venninne var damen som laget poledance til en treningsform! Fra stripping til poledance. Men poledance er jo spiselig fordi det er trening, ikke sant?

Dobbeltmoralistiske kaller jeg dere. Dere blir jaggu ikke bedre heller.

Les debattinnlegget fra Marta Hofsøy (Ap): «Sensur, kultur og strippeshow»

I iTromsø kommer dette til overflaten, hvor feminister påstår at Chippendales ikke er stripping, det er danseshow. Ergo er det moralsk ok.

Har de vært på baksiden i showet? Har de i det hele tatt noen gang hatt en seriøs jobb hvor de må stå ansikt til ansikt med realitetene?

Flere av de gamle Chippendales har fortalt om krafsende, klående, seksuelt voldelige og stalkende kvinner, både i og utenfor salen.

Kvinnelige strippere er fy, mannlige strippere er «eye candy».

Les kommentaren: «Stripping er tydeligvis greit så lenge det er menn som gjør det»

Kvinnene som går på disse forestillingene skulle skamme seg. De lar sin samboer, ektemann og sønn få et forvridd kroppsbilde av hvordan man må se ut for at kvinner skal like dem. De ødelegger deres selvbilde! Men det er helt ok, for de er jo menn og skal oppføre seg som menn, ikke sant?

Dessverre er det slik at en av tre menn seksuelt trakasseres på jobben. Menn som voldtas får beskjed om å ta dette som et kompliment. Menn får beskjed om å ta ting som en mann. Menn får høre at de har undertrykket kvinner gjennom hundrevis av år.

Vi kvinner har ikke lik lønn for likt arbeid: Så derfor skal kvinner ta igjen? Hevnaksjoner for at kvinner har vært undertrykt; så da flasher vi den nakne mannen til full korpsmusikk, siklende, hoiende kvinner - skliende av stolen.

Hvor ble det av likestillingen? Den forsvant i et jukkende støt fra en halvnaken mannekropp på scenen i Tromsø.