Nav sender ikke lenger utbetalingsmeldinger i posten til pensjonister og uføretrygdede som har epost eller mobiltelefonnummer i det felles offentlige kontaktregisteret på norge.no. Disse får utbetalingsinformasjonen på nav.no i Ditt Nav eller Din Pensjon. Har du opprettet digital postkasse, får du utbetalingsmeldingen dit også.

LES OGSÅ: Nav gir vanskeligstilte støtte til å kjøpe sykkel

De det gjelder har fått en sms eller epost fra Nav om denne endringen. De som ikke står oppført i registeret på norge.no, eller som har reservert seg mot digital informasjon der, vil foreløpig få utbetalingsmeldingene tilsendt i posten som før.

Alle pensjonister og uføre har imidlertid muligheten til å se utbetalingsinformasjonen sin på nav.no og Ditt Nav. Den beste oversikten får du på Ditt Nav. Her finner du utbetalingsinformasjonen i god tid før utbetalingen skjer og får oversikt over de foregående utbetalingsmeldingene.

Nav ønsker etter hvert å avvikle utsending av utbetalingsmeldingene i posten for alle brukere og utbetalinger. Dette vil skje gradvis og etter nærmere avklaring av hvordan en skal bidra til å møte informasjonsbehovet for brukere som ikke har eller kan bruke PC. Nav vil bistå brukerne med service og veiledning ved behov slik at alle gis mulighet til å ha oversikt over ytelser som en mottar og relevant informasjon knyttet til dette.

Lurer du på hvor mye du har fått utbetalt, står dette også på kontoutskriften fra banken.

Les flere debattinnlegg her.