Debatt

"Har Ramberg glemt hva Støre sa i sin appell på torget 1. mai?"

Det begynner visst å bli en stund siden 1. mai. For man kan lure på om byråd for byutvikling, Ragni Ramberg (Ap), har glemt hva hennes partifelle, Jonas Gahr Støre, sa i sin appell på torget i Tromsø.

Irene Dahl (Venstre)  Foto: Jan-Erik Bergstad

Egon Jacobsen og Marius Salamonsen Søpstad i ASVOs ryddegjeng.  Foto: Ida Ramberg

meninger

Han skrøt av byen for de store anledninger, som de hadde farget rød sist høst. Han sa videre at byen vår er preget av varme mellom folk og solidaritet med dem som trenger støtte og samhold.

Få dager etter de fagre ord falt, er vi vitne til at Ramberg fjerner en viktig del av livskvaliteten til en utsatt gruppe. Jeg snakker om den flotte gjengen i ryddegruppa i Tromsø ASVO. De som i 17 år har holdt sentrum ren og ryddig. Vi har sett dem i gatene – med stort engasjement har de gått der og gjort en uvurderlig jobb for oss alle!

Men nå har Ramberg bestemt seg for at nok er nok, for Tromsø kommune vil ikke dekke en “slik tjeneste for gårdeierne”. Det står om ett hundre tusen kroner.

Gårdeiernes ansvar for å rydde fortauet utenfor bygårdene og kommunens ansvar for øvrig byrom kan man sikkert finne ut av. I mellomtiden bør ikke Ramberg velge en slik usolidarisk opptreden, som fratar mennesker i en utsatt posisjon muligheten for en meningsfull hverdag.

Til itromso.no den 6. mai uttalte Ramberg at Asvo-gjengen er “et flott innslag”. Men dette handler om en nyttig jobb til glede for oss alle, verdighet og solidaritet. Jeg anbefaler Ramberg å finne fram de 100.000 kroner av fellesskapets penger så snart som mulig. Kvaliteten på et samfunn måles jo etter hvordan vi tar vare på de svakeste.

Hvis hun fortsatt nekter, bør hun svare på hvorfor hun mener det er riktig og nødvendig å ikke bidra med slik solidaritet til de som trenger støtte og samhold fra fellesskapet.