Debatt

«Comeback for Jens Johan Hjort?»

I iTromsø kan man 15. juni lese at «Hjort skal på Høyre-møte, men avviser comeback». Samme dag fastslår Nordlys i lederen under henvisning til uttalelser fra sentrale høyremedlemmer i Tromsø, at «Høyre rigger for Hjort».

Jens Johan Hjort. 

meninger

Nordlys skriver videre at det var Hjorts opptreden på Høyres nominasjonsmøte som «utløste Høyres dype fall ved valget i fjor». Før nominasjonsmøtet i januar i 2015 viste en meningsmåling at Høyre i Tromsø hadde mistet hele 32,7 % av velgerne siden valget i 2011.

LES OGSÅ: Hjort skal på Høyre-møte - men avviser comeback

Hvordan det hadde gått ved valget med Hjort på topp blir ren spekulasjon.

I en samtale med Nordlys etter nominasjonen i 2011 sa Hjort: «Jeg kommer ikke til å akseptere munnkurv.» «Har ikke mannen engang hørt om partidisiplin,» spør Oddvar Nygård - «Integriteten min kan ikke kjøpes. Hvis jeg mener noe tjener byen og partiet mitt er av annen oppfatning, så kan ikke partipisken brukes mot meg. Det har jeg satt som forutsetning for å stille, så det er allerede avklart,» svarte Hjort.

LES OGSÅ: Hjort åpner for 2019-comeback (for abonnenter).

Det ble som avtalt med konsekvenser for organisasjonsarbeidet og politikkutviklingen i Tromsø Høyre.

Hvem som fronter politikken har selvsagt betydning for velgeroppslutningen. Men viktigst er politikken, at den er troverdig. Tromsø Høyres vekst og fall i valgperioden 2011-2015 burde interessere partiet og forskere ved UiT.

For partiet, som ledd i blant annet utviklingen av partiprogrammet og til hjelp for å vurdere å ta stilling til kriterier for listekandidater.

Les flere debattinnlegg her.