Nordlys skriver videre at det var Hjorts opptreden på Høyres nominasjonsmøte som «utløste Høyres dype fall ved valget i fjor». Før nominasjonsmøtet i januar i 2015 viste en meningsmåling at Høyre i Tromsø hadde mistet hele 32,7 % av velgerne siden valget i 2011.

Hvordan det hadde gått ved valget med Hjort på topp blir ren spekulasjon.

I en samtale med Nordlys etter nominasjonen i 2011 sa Hjort: «Jeg kommer ikke til å akseptere munnkurv.» «Har ikke mannen engang hørt om partidisiplin,» spør Oddvar Nygård - «Integriteten min kan ikke kjøpes. Hvis jeg mener noe tjener byen og partiet mitt er av annen oppfatning, så kan ikke partipisken brukes mot meg. Det har jeg satt som forutsetning for å stille, så det er allerede avklart,» svarte Hjort.

Det ble som avtalt med konsekvenser for organisasjonsarbeidet og politikkutviklingen i Tromsø Høyre.

Hvem som fronter politikken har selvsagt betydning for velgeroppslutningen. Men viktigst er politikken, at den er troverdig. Tromsø Høyres vekst og fall i valgperioden 2011-2015 burde interessere partiet og forskere ved UiT.

For partiet, som ledd i blant annet utviklingen av partiprogrammet og til hjelp for å vurdere å ta stilling til kriterier for listekandidater.

Les flere debattinnlegg her.