De siste ukene har det vært skrevet mye om dette bygget sør på øya. Det kommer stadig fram nye fakta. Det er arkitektfirmaet Plan og Arkitektur ved Monalf Figenschau som har laget reguleringsplanen for bygget, ifølge avisa Nordlys. Ble vi i Kroken Sør forbauset?

Hos oss er det også kommet varsel om ny reguleringsplan. Det er ikke nok med lavblokker på tre etasjer i fjæra. Her foreslås 6 etasjer. Og hvem var det som presenterte dette for oss på naboskapsmøte nå nylig? Jo, nettopp den samme Monalf Figenschau, på vegne av Eiendomsgruppen Nord-Norge. Mannen bak «Monsterbygget» på sørøya.

Dette vet vel Tromsø kommunes fagetat, som gikk sterkt imot dette bygget. Vi naboer i Kroken Sør har godkjent at det bygges lavblokker på tre etasjer i fjæra nedenfor oss, men vi godtar ikke en eneste etasje til!

Selv om den godeste Monalf Figenschau sto fram på naboskapsmøtet nylig som den allmektige med sine synske visjoner: «Her blir det bygget høyblokker i fjæra uansett hva dere sier» var hans uttalelse på møtet. Det var over 50 beboere på møtet som kan dokumentere dette utsagnet.

Vi som bor i Kroken Sør stoler på at kommunens fagetat fortsatt står på gjeldende reguleringsplan og ikke godtar en eneste etasje til. Det er ikke utbyggerne som skal bestemme boligpolitikken i kommunen. Det er politikerne som vi har stemt på, som skal bestemme!

For oss er det enkelt. Vi vil ikke at de flotte strandsonene skal bygges igjen av høyblokker og folk skal miste utsikten. Og hva mener politikerne? Jeg har etterlyst synspunktene deres flere ganger. De har vel en politikk på det? Vi venter i spenning!