Debatt

«Skytingen i Dalen må stanses av folket selv»

Vi registrerer at også denne gang klarte Tjff å krangle seg videre i saken om skytingen i Dalen, og har fått byrådets velsignelse til å ødelegge også denne sommeren for turfolket, brukerne og beboerne i Dalen.

Illustrasjon.  Foto: Ronald Johansen

meninger

Vi skjønner at presset ble for stort for byrådet, til tross for Jens Ingvald Olsens iherdige kamp.

Nå har skytterne fått presset seg til ytterligere to måneders skyting – de beste og mest brukte sommermånedene for turfolket.

LES OGSÅ: «Tromsø Skytterlag som miljøversting»

Det ubegripelige for oss brukere av Dalen er at dersom det er slik at byrådet kan bestemme at skytingen skal opphøre om to måneder, hvorfor i all verden kan de ikke stanse skytingen straks?

Så vidt jeg har forstått, har Tjff ikke kunne dokumentere noe avtalerettslig grunnlag for sin påståtte rett, og byrådet har lagt til grunn at det ikke finnes noen slik rett.

LES OGSÅ: Frykter økt konfliktnivå etter skytestoppvedtak

Da kan de jo heller ikke ha noen rett til to måneders avvikling av sin miljøkriminalitet.

Vi skjønner at Tjff er mektige mennesker, med betydelig påvirkningsgrad, og med sterk innflytelse i både administrasjon og i politiske kretser.

LES OGSÅ: Vil anmelde kommunen til tross for skytestans

Så da får vi satse på at befolkningen og brukerne av Dalen viderefører sin vellykkede aksjon, og tar tilbake Dalen på egen hånd. Legg formiddags-, ettermiddags – og kveldsturen til Dalen, og stans skytterne!