Det jobbes i dag med en reguleringsplan for å kunne bygge en ny skytebane i Kjoselvdalen. Jeg stiller meg undrende til planene om å flytte skytebanen i Tromsdalen til Kjoselvdalen. Kjoselvdalen er et mye brukt turområde, så dermed blir det fort nye konflikter.

Området ligger i tillegg svært nær flere boligområder. Dermed blir en ny skytebane ikke bare flyttet til et nytt turområde, men også midt i et boligområde med nærmeste bolighus cirka 650 meter unna.

Tromsø kommune har brukt mange millioner på et stort næringsområde like ved den tiltenkte skytebanen. Tromsø Havn har brukt 300 millioner på Tønsnes storhavn og planlegger store utvidelser over tid.

Når disse to prosjektene starter opp for alvor, vil det bli etterspørsel av boligtomter. Den grønne profilen som nå råder er å gå eller sykle til jobben. Det kan bli et godt alternativ her.

Forsvaret har nå trukket seg ut av Kjoselvdalen. Dette til stor jubel og glede for alle som bor i dette området. Forsvaret har sagt opp avtaler med Tromsø skytterlag, så disse får ikke lenger bruke 200-metersbanen. Forsvaret skal over tid starte en større miljøsanering av skytebanen.

Da Tromsø skytterlag skulle til Kjoselvdalen, ble det utarbeidet en reguleringsplan for området Skjelnan-Tønsvika. Jeg viser til bystyrets vedtak av 30.06.1976 og senere stadfestet av Fylkesmannen 13.07.1977, sitat:

«Følgende ligger i et område utlagt til jordbruksformål og det ovenforliggende er utlagt til friluftsformål».

Altså planlegges det nå en stor skytebane i et populært friluftsområde. Husk også at grunnen til at Tromsø skytterlag fikk bygge en 100-metersbane her var at Forsvarets skytterbane allerede var bygget.

I brev fra Fylkesmannen til Byutvikling heter det: Arbeidsutvalget som i 2011 utarbeidet beskrivelsen av 20 aktuelle lokaliteter for ny skytebane skriver følgende om Kjoselvdalen: Området ligger for nært boligområder, 650 meter.

Det er ikke mulig å skjerme boliger og hyttebebyggelse for støy dersom et skyteanlegg skal fungere godt. Dette krever store inngrep i terrenget og det blir et skyteteknisk dårlig og dyrt anlegg.

Når det gjelder Straumsbukta, finnes følgende sitat: Kommunestyret forutsetter at et permanent anlegg ikke etableres i nærheten an boligbebyggelse.

LES OGSÅ: – En sterk vrangvilje fra skytterne

I Straumsbukta er det 2,5 kilometer til nærmeste bolig. Alle disse opplysningene er å finne i rapporten fra Sweco Grøner. Jeg forventer at disse opplysningene kan følges opp av Tromsø kommune og dermed ikke bruke mange millioner på en skytebane som kommer til å ende opp med samme problemene som i Tromsdalen etter kort tid.

Ta heller vare på naturen og ikke minst ta hensyn til dem som bor i dette området.