Avgått byråd for utdanning Brage Larsen Sollund foretar på Facebook fredag 1.7 en oppsummering av viktige og store prosjekter som det avgåtte byrådet har gjennomført de åtte måneder det har fungert.

Den første saken han nevner er Tromsøbadet. Dette er en stor og viktig sak som det forrige byrådet satte i gang, og som ble sluttført med endelig vedtak i kommunestyret nå i vår. Jeg har vanskelig for å forstå hva det nylig avgåtte byrådet fikk utrettet i denne saken, og som kan forklares med at Brage Larsen Sollund her tillater seg å ta æren for det.

LES OGSÅ: Her tar byrådet sitt siste farvel

Så hevder Larsen Sollund at byrådet har etablert flere nye skolebygg. Dette er for meg litt vanskelig å forstå. Innebærer dette at man har bestemt å flytte over modulbrakka fra Sommerlyst skole til Tromsdalen skole en slik seier?

Det at Brensholmen skole skal bygges ble vedtatt av det forrige byrådet, og jeg forventer at det blir gjennomført. Prosjektering for utbygging av Solneset skole var godt i gang da det forrige byrådet avsluttet sitt arbeid.

I tillegg vedtok det forrige byrådet, med tilslutning fra kommunestyret, at det må bygges ny ungdomsskole på Kvaløya. Behov for opprustning på Selnes skole og nødvendig behov for utbygging på Ersfjordbotn skole, lågogså inne i planene lagt fra det forrige byrådet.

Prosjekteringen for Ersfjord skole var satt i gang av det forrige byrådet. Så hvilke nye skolebygg det avgåtte byrådet har satt i gang, og som Brage Sollund sikter til kunne vært interessant å få nærmere belyst.

Han skriver også at det avgåtte byrådet har satt en annen politisk kurs for Tromsø. Dette relaterer han blant annet til Tromsøskolen og ansettelse av flere lærerstillinger.

Han skriver at av de 40 nye lærerstillingene byrådet har vedtatt opprettet i løpet av de neste fire årene er det allerede i år opprettet 20 nye stillinger fra høsten 2016. Jeg synes Brage Larsen Sollund burde være mer presis i sin hyllest av egen innsats.

Det er opprettet 10 lærerstillinger fra det kommunale budsjettet (sikkert finansiert av økt eiendomsskatt), mens de øvrige stillingene er finansiert av Statlige midler - fra Forskningsrådet via regjeringens satsing på undervisningstilbudet på 1-2 trinn i barneskolen, den såkalte «Smågruppeundervisningen».

Min påstand er at det avgåtte byrådet kom til dekket bord på flere områder, men innser at de har hatt en stor oppgave med å få ryddet bordet slik at de som kommer etter oss forhåpentligvis kan få glede av tilbudene som nå etableres.

Les flere debattinnlegg her.