Ikke glem barna som dør i Middelhavet

Vi er midt i fellesferien, og de fleste av oss tilbringer fine dager med venner og familie. Samtidig setter mange barn og voksne livet på spill på vei over Middelhavet.
meninger

Sommermånedene er høysesong for farefulle ferder, men media har sluttet å skrive om det, med mindre det skjer store katastrofer.

Vi må ikke glemme det som skjer i Middelhavet. Hittil i år har nærmere 3000 mistet livet på flukt over Middelhavet, mange av dem barn. Redd Barna er svært bekymret og opprørt over at barn må risikere livet på denne måten. Vi ber Norge om å gjøre mer for å finne en løsning på denne krisen, i felleskap med andre europeiske land. Så langt har Europa møtt krisen med stengte grenser, noe som fører til at desperate mennesker må finne andre fluktruter, som ofte er både lengre og farligere.

Vi må kaste ut en livbøye til alle disse barna. I det minste må vi sørge for at de ikke blir glemt. Redd Barna har bedt en rekke kunstnere og illustratører om å lage bilder av sine livbøyer. I hele sommer kaster vi ut disse livbøyene for å si at vi ikke aksepterer at barn dør i Middelhavet. Besøk gjerne Redd Barnas facebook-side og del bildene videre.

Jeg håper iTromsø og alle i Tromsø vil bidra til at vi ikke glemmer barna som dør i Middelhavet. Aviser kan skrive om det som skjer, og vi andre kan dele i sosiale medier og oppfordre våre politikere til å gjøre mer, selv om det er sommerferie. Ingen barn skal dø i Middelhavet!