Under innmarsjen på åpningsseremonien i Rio-OL valgte nasjonen Norge en skytter til å bære det norske flagget, for så vidt fullt fortjent.

I Tromsdalen syte- og klageforening er vi forundret over at man i Tromsø by finner skytterne og deres sport/hobby så uspiselige at man blant annet lager egne grupper på Facebook der mange fritt kan ytre sine ukvemsord om disse aktivitetene og sportsutøverne.

LES OGSÅ: "Skytingen i Dalen må stanses av folket selv"

Nå er ikke vår forening spesielt opptatt av å beholde skyteaktivitetene i Dalen, men som tredjegenerasjons Tromsdalinger aksepterer vi ikke den hetsen som slenges mot sporten. Historien viser nemlig at det har hersket fred og fordragelighet mellom skyttere og turfolk i dalen i mange tiår før klagene startet.

Les flere saker om skytebanen her

Når vi en dag kommer dit at den kommunale sendrektigheten har fått ut fingeren og skaffet skytesporten et annet egnet areal til utøvelse av sporten, foreslår vi at skytebanene i Dalen blir gjenbrukt til nytte og forlystelse for de fleste brukere.

LES OGSÅ: Frykter økt konfliktnivå etter skytestoppvedtak

Vi låner en idé fra et annet sted i landet, og foreslår at skytebanene blir omgjort til sytebaner. Da kan alle sammen, inkludert facebookgruppa, komme på tur opp i dalen der de kan syte fritt om alt og alle. Anlegget er allerede tilrettelagt med standplasser for syting på 100 meter og 300 meter. I tillegg kan leirduebanen brukes til syting på bevegelige mål, og pistolbanen kan brukes til nær-syting. Slik burde alles behov være dekket i mange år fremover.

På vegne av Tromsdalen syte- & klageforening, Asbj. R., syteleder