Spesielt Anna Amdal Fyn. Alle må huske at forsvaret skal miljøsanere Kjoselvdalen.

Dette vil tidligst skje i 2018. Nå skal forsvaret kutte 1.400 stillinger, med andre ord her skal det spares. Er det noen som tror at Kjoselvdalen er prioritert?

Muligheten for at saneringen ikke vil skje før langt ut på 2020-tallet er derfor svært stor. Når forsvaret blir ferdig med sitt arbeid skal dette godkjennes av Miljøverndepartementet.

Så må det godkjennes av Forsvarsdepartementet, før det kan søkes om bevilgning over statsbudsjettet. Halve formannskapet har skjønt dette, men hva med resten?

Det må jo være en selvfølge at alle setter seg inn i hva saken gjelder, også det som er problemfylt.

Det å bruke så mange millioner på Kjoselvdalen er en risikosport. Det er så mange skytebaner rundt om i Norge som har fått store innskrenkninger i bruken blant annet på grunn av støy.

Se bare til Skiptvedt. Her fikk skytterlaget store begrensninger på skytetider og skytedager. Skjer det samme i Kjoselvdalen vil ikke alle kunne benytte banen som planlagt.

Hovedårsaken til at dette kan skje i Kjoselvdalen er av helsemessige grunner, dette på grunn av at skytebanen ligger tett inntil bebyggelse og forårsaker altfor mye støy.

Banen ligger også for nært by sentrum og vil derfor bli innhentet av byen ganske fort. Skytebanen vil også skape problemer for fremtidig næringsvirksomhet på Tønsnes havn og næringsområdet på øver siden av F.V.. 53, spesielt med tanken på boligtomter for disse.

Hvor lenge området mellom Skjelnan til Tønsvikelva kan ligge uberørt som nå, kommer jo an på problemene med ny forbindelse til Kvaløya. Dette tilsier jo at området kan komme til å bli brukt til boligformål om få år.

Ser i avisa Nordlys at formannskapet foreslår at det må finnes en midlertidig bruk av skytebane. Dette tilsier vel at skytingen i Tromsdalen fortsetter på ubestemt tid. Hvor ellers finnes det løsninger? I Kjoselvdalen har forsvaret stengt sin del av banen for all skyting. For alltid.

Så til slutt til det røde flertallet i Tromsø kommune. Det er flere av dere som er sterk i tvil om denne banen. Er man i tvil, stemmer man ikke for. Vis at dere kan ta beslutninger, så stopp derfor planene om Kjoselvdalen, så slipper dere å angre etterpå. Husk at dere har flertallet.

Det stilles også spørsmål om hvor mange år kommunen og skytterne kan vente. Noen snarlig løsning i Kjoselvdalen finnes ikke. Først skal forsvaret gjøre seg ferdig, noe som kan ta mange år, deretter kommer jobben med å ekskropiere grunn til en ny bane. Det er ingen som selger frivillig. Så en snarlig løsning eksisterer ikke når det gjelder Kjoselvdalen.

Det må også nevnes de store inngrepene i terrenget en slik bane vil medføre, i et område som er utlagt lagt ut til landbruk, natur og friluft. En skytebane vil komme som en innertier midt i området. Tenk over dette og ta til fornuft.