Dette går sannelig til helvete, tar jeg meg i å tenke altfor ofte. Men heldigvis har det ikke noe med meg å gjøre, for jeg gjør alt jeg kan, og jeg gjør det så det svir. Mine smerter i kampen mot en renere klode er omvendt proporsjonale med Blekkulfs intimmassasje.

I løpet av året har jeg tenkt å praktisere det stilige, og stadig mer populære, konseptet «kjøttfri mandag», eller var det «kjøttfri tirsdag»? Et kjapt søk på Google viser 26 300 treff på «kjøttfri tirsdag» og 60 300 treff på «kjøttfri mandag», så det er mulig jeg går for mandag.

På den andre siden, 34 300 kjøttiser kan ta feil, så jeg er fortsatt åpen. Det kjipe er at julaften er på lørdag, og da blir andre juledag på mandag, og siden jeg alltid spiser pinnekjøtt på andre juledag, vurderer jeg å gå for tirsdag som kjøttfri dag, man skal jo ikke kødde med tradisjoner.

Jeg elsker kjøttfri tirsdag, å ha denne ene dagen i uka der jeg ikke spiser kjøtt. Ja, bortsett fra når jeg har bursdag, eller når kona har bursdag, eller når stedatteren min har bursdag eller noen av vennene mine på Facebook har bursdag.

Da må jeg iallfall ha muligheten til å spise en liten kladeis med kjøtt, ha litt bacon på cornflakesen eller trykke i meg ei ostepølse på vei hjem fra jobb, sånn imellom brokkoli- og grønnkålslagene.

En annen sak jeg elsker med kjøttfri mandag eller tirsdag er at det alltid kommer rett etter helga, for i helgene er det ikke mye kjøttfritt, skal jeg love dere. For å si det på den måten, man er jo ikke hysterisk heller.

For det blir vitterlig ikke skikkelig helg uten taco, pizza (uten kjøtt er det ikke pizza, da er det bare deig med tilbehør, som vi bruker å rope, mens vi klasker oss på lårene og ler hånlig), egg & bacon, biff, fårikål, lammelår, finnbiff, koteletter og svinesteik på søndag.

Det viktige her er å ha et bevisst forhold til den kommende kjøttfrie tirsdagen, altså at man kjøttspiser seg kraftig opp før den DRITKJEDELIGE dagen kommer.

Sa jeg kjedelig? Nei da, ikke denne karen. Man kan eksperimentere og lage masse artig på kjøkkenet uten kjøtt. Nå pleier jeg å holde fisk unna denne dagen også, man kaller jo fiskestykkene for filet, så det blir det hyklersk å spise det på en kjøttfri dag.

Derfor mekker jeg heller sammen noen eksotiske supper fra den spennende kokeboka jeg fikk på et seminar om kosthold og motivasjon her i forfjor.

Liker veldig godt sånn kortreist suppe, med økologiske erter fra nærområdene og ristet mangoskall, kokt i den deiligste kokosmelk med masse chili og ingefær. Smaker ikke akkurat like godt som deilig kjøttsuppe, men det er bra for karakteren, står det i hvert fall i kokebokas forord fra Mia Gundersen. Og de ertene er skikkelig kortreiste, altså.

Og det beste: Den kortreiste og økologiske gulrota som bare henger der fremme i form av en deilig klump stekt kjøtt på onsdag. Den bruker jeg også å tenke på når jeg drar på de dritbillige storbyweekendene, der flybillettene er så billige at klimakvotene jeg kompenserer med er peanuts.

Jeg gleder meg til jeg blir så rik at jeg har råd å kjøpe meg et sånn privat jetfly som Petter Stordalen har, med leselamper som går på solcellepanel og innlagt sparedusj.

Tenk den vanvittige frihetsfølelsen å bare fyke ut fra flyplassen til drønnet av sylindere som tenner på flybensin laget av den pureste, reneste mest miljøvennlige norske olje som finnes. Viktig å ha drømmer å strekke seg etter.

Er uansett lite som topper den selvrettferdige følelsen av å fortære en enorm biff tartar i en utenlands storby, vel vitende om at det blir smalhans om noen dager.

Kjøttfri tirsdag er halmstrået å klamre seg til i tider med dystre spådommer om miljøødeleggelser, menneskeskapte klimaendringer (fra de jævla uansvarlige lømlene som spiser kjøtt på mandag eller tirsdag) og poliser som smelter.

Og derfor må hver og en spørre seg selv, den dagen flomålet kryper oppover fjæra en januardag, og svart regn skyller nedover oss i stedet for englehvit snø: Spiste jeg kjøtt på mandag eller tirsdag?

Hvis svaret er ja kan du iallfall gå ned med flagget til topps og en pose erter i andre hånden, vel vitende om at du iallfall gjorde ditt.

PS: Jeg kildesorterer også. Bortsett fra sånne harde kartonger, for de oransje posene de er ment å stappe nedi er så forbanna små og upraktiske og revner alltid. Derfor brenner jeg dem, i lag med all den hersens plasten.