Fra sidelinja

«Nå er jeg lei av grisepratet»

«Som forventet skapte den elleve år gamle tapen av stemmen til Donald Trump furore i USA. Det Trump i realiteten gjorde var å innrømme overgrep».

  Foto: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

meninger

Han sa blant annet at han pleide å bare begynne å kysse dem, altså kvinner, og at han bare tok dem på fitta. Jepp, fitta. Ikke «i skrittet», som «pussy» feilaktig ble oversatt til i de fleste norske medier. I skrivende stund raser han på de amerikanske målingene, men sånt kan jo snu fort.

Det som fanget min oppmerksomhet etter «pussygate», som det har blitt hetende, var reaksjonen her hjemme. De aller fleste, undertegnede inkludert, ristet på hodet, noen ble forbannet og andre rystet.

Bortsett fra et lite segment. De som befinner seg langt til høyre. De som muligens har sett på Trump som redningen. At de nå endelig skal få sin redde, hvite mann i Det hvite hus.

Det dreier seg om hvite «gubber» av begge kjønn. Redde for det meste de ikke kjenner fra før. Mest av alt frykter de innvandring. Ikke fra Sverige, de jo vært i der en rekke ganger, eller England. De er jo som oss. Frykten for folk med mer pigment i huden enn oss.

Invasjon kaller de det. Har de i tillegg en annen religion er panikken total. De må virkelig ikke komme hit! Ingen har så liten selvtillit på vegne av fedrelandet og våre egne verdier som ytre høyre.

I den senere tid har de også vist et meget interessant engasjement for kvinnesak. Disse nyfrelste feministene som fnyser av «muslimenes» kvinnesyn og rystes dypt inn i sjelen når en muslim antaster en vestlig kvinne i folkemengden. De er altså så engasjerte i dette at de ikke ser annen råd enn å stenge grensene for disse fremmede som er brune i huden og har en annen religion.

Dette er jo selvsagt et rørende engasjement for den norske kvinne.

Men akkurat når det gjaldt «pussygate», fikk pipa fra nyfeministene på ytterste høyre en helt annen lyd. Da var det ikke måte på hvordan alt skulle tones ned. Bare «garderobepreik, det var bare gutta som tuller litt» osv.

Saken er at de, til tross for sine vakre ord om kamp mot diskriminering i muslimske miljøer, er godt under middels interessert i viktige kvinnesaker som kvotering, likelønn også videre. Blir en kvinne voldtatt av tre norske menn på skiferie i Hemsedal er også medlidenheten fraværende. Er det en utlending involvert skal du derimot få se på harmdirrende patos.

Kvinnesak er blitt et gigantisk vikarierende motiv for det egentlige målet. Et mål de deler med nevnte Trump: Hold de fremmede unna. Kampen mot diskriminering er evig og den er viktig, ikke minst i religiøse miljøer, deriblant det muslimske, men gamle, redde gubber er kun måtelig interessert i kjernen. Selv om hijab og burkiniforbud engasjerer dem voldsomt.

Man kan tenke seg om det var venstrepolitikeren og muslimen Abid Raja som hadde blitt eksponert på lydbånd på lignende måte. Tilgivelsene og forklaringene hadde vært ikke-eksisterende. Jeg syns jeg kan høre dem: Det finnes ikke moderate muslimer!

Vi kan alle le av amerikanerne og deres moralisme, men prøv å tenke tanken på en ti år gammel tape med Støre der han forteller at «begynner og kysse dem» og «bare tar dem på fitta». Han hadde antakelig vært ferdig som leder i AP.

Ville de samme folkene som forsvarer Trump kalt det samme ordene fra Jonas Gahr Støre, selve Satan i deres øyne, litt uskyldig griseprat med gutta?

Men dette var ikke en muslim, ei heller den forhatte lederen i Arbeiderpartiet. Det var i stedet en som deler deres oppfatninger. En hvit, gammel, intolerant gubbe som vil bygge mur mot Mexico (der de brune bor). Da er det ikke måte på.

Det muslimfiendtlige nettstedet Document.no postet flere artikler blant annet en med tittelen: «Var det så ille?». Nettstedet kaller det «mannfolkprat» og «sexprat». Carl I. Hagen (72) kalte det en «privat gubbesamtale, som vi alle har vært med på». Han skal ha poeng for ærligheten, grisen.

Jeg har selv oppholdt meg i mange forskjellige miljøer. Fra det såkalt besteborgerlige, til diverse musikkmiljøer, studentmiljø og jaktlag. Jeg har vært truckfører på Mack, fisker i Finnmark, dørvakt på Blå Rock og gamle Roger’s/Hawk i Tromsø, lastebilsjåfør i Bergen og byråkrat i fylkeskommunen.

Jeg har, for å si det mildt, hørt og sett mye rart. Både fra andres og egen munn. Sånn er det. Jeg har også sagt nok av dumme ting blant «gutta» selv. Det er riktig at det av og til er en egen sjargong.

Men jeg har aldri hørt noen skryte av at de begår overgrep. Det Trump sa var at han tvinger seg på kvinner, at han tiltvinger seg intimitet og tafser på dem, når han selv vil.

Det Trump snakker om er straffbare overgrep grunnloven vår fordømmer. Sett en muslim i Trump sitt sted og vurder om Document.no eller Carl I. Hagen ville vært like tilgivende.

Men for Trump gjøres det et unntak blant de påtatte nyfeministene på den ytterste høyre ø. Det var bare gutta som pratet og lo litt av overgrepene som en av dem likte å begå. Pyttsan, litt krafsing på fitta har da aldri drept noen.

Hykleriet er grenseløst. Kanskje det er bra. For det viser for all verden at de som faktisk engasjerer seg på ordentlig for kvinners rettigheter ikke kan forvente mye drahjelp derfra.

Den samme gjengen som elsker å gi inntrykk av å bry seg om kvinners rettigheter i fremmede kulturer, der kvinnekampen er mange hundre år bak vår egen, avdekker dessverre ofte de samme middelalderske holdninger straks det er en av deres andre som forfekter dem.

Det er ingen grunn til å forstå eller relativere overgrep mot kvinner; verken når det begås av muslimer, kristne, satanister, sosialdemokrater eller liberalister, eller om det skjer i Norge, USA eller Saudi-Arabia.

Og nå er jeg lei av å høre på grisepratet fra både Trump og Carl I. Hagen. Takk og lov viser ferske meningsmålinger at de begge sliter i fortjent, selvpåført motvind.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger