TIL har hatt en ekstremt skuffende poengfangst under Bård Flovik. Supporterne river seg i håret over merkelige laguttak, uttalelser til media som innkasserer tapene på forskudd nær sagt, og klippekort til de svakestpresterende spillerne på laget. 17. oktober kunne man lese i iTromsø at spillerne avisen har hatt kontakt med mener det mangler egen taktikk, at laguttakene er merkelige, og at treningene er for dårlige. Altså akkurat det samme som supporterne mener.

Samme dag kan man lese i avisen Nordlys at Isberget har vært nødt til å slette store mengder Flovik-kritiske innlegg på sin facebookside, da «stemningen var hatsk». Man kan trygt si at tapet mot det soleklare bunnlaget Start, var dråpen som fikk begeret til å renne over. (Faktisk er både beger, bøtte og badekar for lengst rent over.)

Når man har en slik situasjon, der sportslige resultater er totalt fraværende, tilliten blant supporterne er null, og tilliten blant spillerne er null, er det ikke da naturlig at det stilles spørsmålstegn ved trenerens rolle i det hele? Hadde det vært snakk om en hvilken som helst annen klubb, og normale forhold i sportslig ledelse, så hadde han vært avsatt for lenge siden. Han hadde vært ferdig hvor som helst ellers.

Hvorfor har da styret i TIL en slik motvilje til å evaluere trenerens prestasjon, til tross for at man står med en fot godt plantet i nedrykkssumpa? Flovik var jo styrets mann. Han var håndplukket av Per Aronsen. Ser man på Floviks historikk har han flere ganger blitt oversett ved ansettelser av TIL-trenere, og flere ganger stått fram i mediene og klaget sin arme råd. Det var antakelig under en tid der vi hadde kompetente folk i styret som klarte å vurdere en treners kompetanse.

Hvilken kompetanse fremviste egentlig styret i TIL, da Steinar Nilsen fikk sparken? I sin artikkel av 17. oktober skriver avisen iTromsø at «Steinar Nilsen fikk sparken på grunn av sportslige resultater», men det stemmer jo ikke, det vet jo alle med hukommelse. 24. desember, julaften, 2015 trykket avisen en sak der de skriver om «da TIL gikk på tidenes PR-blemme», hvor det blant annet påpekes at Per Aronsens forklaring på sparkingen av Steinar Nilsen gikk fra ingen årsak, til uforenlig med våre verdier, til plutselig å handle om sportslige resultater, etter at advokatene utdannet i erstatningsrett hadde tatt en liten prat med han.

Deretter erstattet styret Steinar Nilsen med en mann nær sagt uten hovedtrenererfaring, og det samme styret har «nettopp» gitt Flovik forlenget kontrakt, til tross for totalt fraværende resultater sportslig. Hva om styret faktisk sparket Flovik? Da kunne de jo måtte krype til korset og ringe Steinar Nilsen, det ville jo være tidenes kanossagang.

19. oktober har avisen Nordlys en sak på trykk der Bård Flovik tar det for gitt at styret ikke evaluerer hans rolle, siden han «nettopp» har fått ny kontrakt. At supporterne krever hans avgang bryr han seg ingenting om. Selvinnsikten er totalt fraværende!

Jeg kjenner tre navngitte personer som har sendt Bård Flovik e-post. Ingen av de har fått svar på sine henvendelser. Steinar Nilsen svarte alltid på e-post. Selv de gangene jeg ga han huden full. Et søk på «Steinar Nilsen» i min innboks gir ti treff, på e-poster han har sendt som tilsvar.

Jeg savner den tiden da Tromsøs trener sto for sine valg og svarte på henvendelser – selv de som var sterkt kritiske, og selv etter at han fikk sparken, avholdt han en pressekonferanse i sitt eget hjem, som sto til 10/10 i utførelse. I ettertid er det lett å se hvem som fikk rett – styret tok feil avgjørelse, deres mann har sviktet, deres mann svarer ikke på supporterhenvendelser – og det faktum at Bård Flovik får fortsette fremstår som fullstendig absurd, all den tid virkelighetsoppfatningen hans ikke samsvarer med den supporterne, spillerne og media opplever.

Nok er nok. Styret må ta ansvar, Flovik må gå! Så håper jeg de er mannfolk nok til at de tør å ringe Steinar Nilsen.