Mørketid på Alfheim

Det er ikke så lett å være medgangssupporter hvis man skal følge TIL.
meninger

Idet man kjører til kamp i nydelig solskinn er det lite som tyder på at mørketida skal sette inn under to timer senere. TIL har klart det igjen – å havne alvorlig dypt nede i sumpen. Det eneste som foreløpig redder dem fra nedrykksplass er at Stabæk imploderte fem minutter før slutt, og soset vekk det alle trodde skulle være en trygg seier over Sarpsborg.

I skrivende stund spiller Lillestrøm mot Start, og hvis det går som alle tror, vil TIL da ende på plassen som gir kvalifiseringskamp om eliteserieplassen. I den formen vi er i nå, ville jeg ikke satt sparepengene på at de slår noen som helst i Obosligaen.

Etter Lillestrøm-kampen konkluderte de fleste med at vi var trygge. TIL hadde nådd det uttalte målet om 30 poeng, og det var en haug kamper igjen. Det skulle i teorien være nesten umulig å rote det til. Med mindre laget fullstendig tar ferie.

Fire strake tap senere stirrer de nedrykket dypt inn i hvitøyet. Foruten Start-kampen, har i grunn ikke prestasjonen vært fullstendig håpløs, vi har bare sluttet å produsere sjanser. Fort Alfheim ble fort glemt, og nå gjelder det å finne tilbake til oppskriften fra tidlig i september.

Før Vålerenga-kampen hadde man mobilisert for å fylle stadion ved å tilby billetter for én krone. Det funket for å trekke folk, men da det tredje målet rant inn bak Loncaric startet imidlertid en enorm folkevandring ut av stadion. Tror ikke så mange av disse vender tilbake, om de så får betalt for det neste gang. Det er ikke lett å være medgangssupporter på Alfheim.

Midt i klynga blant utvandrerne hører man en høy stemme rope ironisk: «Sørg for å forlenge kontrakten med Flovik». Selv om mange av dem som hytter med neven har ropt om trenerbytte, har ikke jeg tenkt til å gjøre det.

Om vi leverer elendig journalistikk en uke i avisa, er det ingen som krever mitt hode på et fat. Da bør heller ikke jeg komme med slike krav om Flovik. I tillegg tror jeg en trenerdiskusjon er det absolutt siste de trenger hvis de skal unngå nedrykk. En slik vurdering får de heller ta etter sesongslutt.

Selv hvor absurd det måtte høres ut, vil jeg samtidig oppfordre de mange forbannede fjesene på stadion om å stikke innom igjen. Hadde Aurora Kino lokket med en film alle visste var sykt dårlig, ville du ikke vurdert det.

Enda mindre for å se den en gang til. Fotballogikken er imidlertid en helt annen. Du følger ikke TIL fordi de tilbyr den beste underholdninga, du bare gjør det. TIL trenger dere, og dere trenger TIL, på et vis. Og det er i den situasjonen vi er i nå at alle må dra lasset sammen.

At fotballhøsten kommer til å by på drama, kan jeg i alle fall garantere.