Debatt

«Fylkesmannens troverdighet»

Det som en gang sto fjellstøtt som en trygg og uhildet instans, Fylkesmannen i Troms, kommer stadig vekk i fokus for manglende troverdighet. Nå for å ha gått ærend for TIL, i saken om fotballhall på Bjerkaker.

Illustrasjon.  Foto: Ronald Johansen

meninger

Han gikk vel sågar for verst tenkelige løsning for beboerne. Fra før ligger det ikke bare en aura, men mistanker om tilknytning til Tromsø Jeger og Fisk i skytebanesaken. Mens man i kommunen innså en sterk grad av selvtekt opp i Tromsdalen, og la ned skytingen, skal Fylkesmannen vurdere lovligheten av å nedlegge en ulovlig bygget skytebane. Hvordan er det mulig?

Denne mistanken ble til kategori sterk da Fylkesmannen innkalte kommunens folk til et oppklaringsmøte om skytebanen. Det er bekreftet at kommunens folk gikk rimelig rystet derifra, og det fremkommer i kommunale papirer.

Uten å forholde seg til dokumentert fakta i saken gikk man i realiteten ærend for både jeger og fisk og fuglehundgruppa. Det ligger rimelig opplagt i kortene at Fylkesmannen i Troms ikke kan ta noen juridisk vurdering av skytebanesaken i det hele tatt. Det ligger nok et paradoks i saken.

Fylkesmannens miljøavdelingen har nå skiftet ut alt av blyforgiftet materiale i båthavna, men nekter å ta samme opprydding på skytebanene. Noen bør gripe inn og forlange settefylkesmann i videre saksbehandling.