Fra sidelinja

Bare Carl Ivar kan redde oss nå

vignettbilde  Foto: Tom Benjaminsen

LITT AV EN REDNINGSCARL: Carl I. Hagen under et møte på partikontoret i Oslo i desember i fjor. FOTO: LISE ÅSERÅD, NTB SCANPIX  Foto: Åserud, Lise

meninger

Satt jeg og stirret inn i skjermen på en 7000-kroners mobiltelefon da Siv Jensen «Trumpet» seg på Facebook med denne såkalte nyttårstalen sin? Nei, for det orket jeg rett og slett ikke. Jeg greier ikke en hel halvtime til med denne svadaen. Enda jeg føler en smule omsorg for mine snart 3000 digitale «venner» som blir utsatt for dette tullet.

Jeg er nå så dritt lei alt som har med dette partiet Frp å gjøre at jeg kunne betalt dobbel pris for bensinen bare for å bli kvitt denne gjengen av bløffmakere. Alt er stort sett bare løgn og fanteri. Her slår de selv det rutinerte Arbeider- svada- partiet ned i støvlene. Dritten renner av dem bare de åpner kjeften.

De dummeste regnestykkene blir servert som den største selvfølgelighet. Det aller verste er at tilhengerne deres ser ut til å svelge dette rått. De jubler over at bensinprisen lager bulker i taket fra undersiden, selv om oljeprisen er lav nå. Hva skjer når den finner et annet prisleie med Europas høyeste avgifter på toppen? Hilsen Siv Jensen Frp.

Forskere på bensin og bilbruk sier at om en skal ha en reduksjon av bilbruken på 1 (én) prosent, må en øke bensinprisen med 10 (ti) prosent. Jeg dobler gjerne, bare send regning.

Tipper at neste omdreining på avgiftsskruen til frøken Jensen kommer til å være Grandiosa-skatt. Følgende regnestykke blir da en dag i fremtiden servert, i felles pressekonferanse med Trine Skei Grande, Venstre:

0. Navnet pizza kommer av formelen. Pi=3,14. ZZ er lik radien x radien. A er det samme som altitude, høyde. Til sammen betyr dette at bare den runde leiva berøres av denne avgiften, for bare den kan kalles Pizza etter denne formelen som opprinnelig kommer fra Pizzaens hjemby Napoli.

1. I gjennomsnitt kjører en nordmann 7 km for å skaffe seg en frossenpizza (gjerne Grandiosa)

2. Det utgjør et antall kilo CO 2 basert på gjennomsnittlig bensinforbruk.

3. Dette skjer 3 ganger pr uke hele året i gjennomsnitt.

4. Da blir det 150 x 7 km er lik 45 mil

5. 50 øre pr. kilometer er ikke mye å betale for dette miljøutslippet av CO₂

6. Det blir 2.350 kroner året som pizzafabrikken må kreve inn/legge på prisen av hver enkelt solgte pizza.

7. Siden vi lar være å gjøre dette likevel, legger vi det til bilpakken, som da viser at bilistene har spart ytterligere 2350 kroner. Eller vi kan legge dette også på bensinprisen og øke den litt til siden alle nå har spart så mye. Avhengig av hvordan forhandlingene går til høsten.

Hvor korka tror dere at vi er? Ja da, vi er litt innskrenka i nøtta mange av oss her vi raver halvblinde rundt i politikertåka innsausa av svulstige nyttårstaler og allment sludder om miljøsaker som ikke virker. Det eneste vi har fått med oss nå, er at de som har kjøpt seg de dyreste miljøbilene til over en million pr. stykk er de som har statsstøtte for å være prektige. Sjefene i miljøorganisasjonene. Null avgift på ren luksus. Biler som under normale omstendigheter ville kostet mellom to og tre millioner pr stykk frakter nå denne miljøbevisste gjengen rundt i de svære flakene sine mellom konferansene. Og den regninga som blir igjen når nullavgifta er trukket fra, er det antakelig også staten som betaler i direkte støtte til virksomheten over utenriksdepartementets budsjett.

Skikkelig kult er det. Bare milliardærer greier å holde følge på utstyrssiden. De kan betale selv, for det de får i skattelettelser på denne politikken dekker alle regninger de kan pådra seg i et vanlig liv. Det er nemlig der pengene de trikser inn på denne måten havner. Skattelettelser for folk som hadde klart seg helt fint uten.

Håpet til Frp er at om de slipper å betale så mye skatt, vil de investere mer i Fastlands-Norge. Det er imidlertid ikke dette som skjer. Alle undersøkelser viser nå at investeringene i ny virksomhet har stoppet opp, og at milliardærene sylter penger ned i uproduktive posisjoner. Fond og skatteparadiser. Om ikke dette skjer, så kjøper de hverandre og sparker halve staben. Slik kan også denne regningen sendes til NAV. Altså deg.

Det er bare Hagen selv som kan redde oss nå. Erna gjør ingenting. Hun vet ikke engang at det fins samer her i Norge. Slett ikke at de feirer hundre år som akseptert urfolk her i landet. De fleste av dem riktignok med munnbind.

Bare Carl Ivar Hagen kan nulle ut partidannelsen til Frp. Han kan bare late som ingenting har skjedd og brenne partidokumentene i stillhet. En kan ikke forlange at han skal gjøre noe så dumt som å lage seg et bombebelte av gamle eggelikørflasker fra Anders Langes tid, fylle dem med denne billige bensinen, også fyre av salven på et gruppemøte i den nye stortingsgruppa han kanskje kan bli medlem av. For han blir nok ikke medlem der heller. Han har uansett ikke tid heller. Han må passe på de verneverdige dieselbilene sine. De som er fra vikingtiden.

Godt nytt år.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger