Alt som kan krype og gå av nyhetsmediene gjør snart ikke annet enn å følge med minutt for minutt på hva som skjer i Det hvite hus. Eller i Trump Tower på Manhattan.

Utrolig mye interessant kommer ut av dette. Sist fikk vi vite at av tre piller Donald tar hver dag, er en av dem for å fremme hårveksten og redusere prostatabesvær. Bombe? Tenk at mannen tar en pille hver dag for å holde håret fast på skolten? Er de oransje, disse pillene? Eller fins de i flere farger? Ellers er det frykten for hjertekollaps og den slags som uroer presidenten. Han skal holde i åtte år og må holde pumpa i gang.

Noe futt må det nå være i disse pillene når en ser hvilket tempo Donald har satt opp med disse presidentordrene sine. Jurister og forvaltningseksperter jobber nå på høygir for å undersøke hvilke fullmakter han egentlig har. Nå slenger han ut muslimer og latinamerikanere og ifølge mange nyhetsmediene bryter han med alle FN-konvensjoner når det gjelder håndtering av flyktninger.

Ingen kan imidlertid ta fra ham telefonen eller twitterkontoen hans. For der går det varmt for seg, etter det en hører. Sist var det den australske statsministeren som fikk seg en så hatten passet. Han trodde han skulle snakke med Donald i en time om asylanter og den slags. Det vet vi Donald har ganske sterke meninger om allerede. Sjokket kom da Donald slengte på røret etter bare 20 minutter etter å ha skjelt ut denne karen fra Down Under etter noter.

I Mexico

vet de ikke om de skal le eller gråte. Det er enda denne muren som plager dem. De vil ikke betale for den. Det kommer heller ikke den amerikanske kongressen til å ville gjøre. Den er altfor dyr til det. Og stakkars Donald sjøl som har lovet velgerne sine en flere meter høy mur uten å ha en eneste offentlig dollar å bygge for. Som en vet er presidenten blakk til kongressen stepper inn med penger.

Hermann Kristoffersen, tidligere ordfører (Ap) i Tromsø.

Men det stopper ikke Donald. For nå har han sagt at om ikke Mexico en gang greier å rydde opp i narkobandene sine, så skal han selv sende soldater for å gjøre det. Inn i Mexico. Da glemmer vi muren et øyeblikk og tenker heller på soldater og det Donald kaller «Bad Hombres»

Det vanlige presidenter bruker årevis på, smeller Donald til med fortere enn svint. Mellom alle telefonsamtalene sine en dag, sendte han en gjeng med Navy-Seals til Jemen for å ta ut noen terrorister eller hva det nå var. Det gikk dårlig etter det vestlige medier kan melde. Masse sivile ble drept fordi hele greia fremsto som et rent hastverks-arbeide. Selvsagt måtte det være det. I dette tempoet er det ikke noen andre enn terrorister som kan følge med.

Donald sjøl syntes aksjonen i Jemen var en stor suksess. Han syntes også det var fantastisk at så mange fulgte innsettelsen hans også. «Best ever», sa han. Var bare bløff og falske nyheter at den gjengen som samlet seg på plenen foran Capitol var temmelig glissen og så ut til å være på vei hjem til middag.

Hvorfor er vi så utrolig interessert i dette? Er det fordi det skjer så lite her hos oss. Meningsmålinger i seriøse medier viser at vi bryr oss veldig mye om hva som skjer over dammen. I USA. Nå skal det visst nok være et tre fjerdedels flertall her på berget som mener at Donald Trump er en dårlig president for amerikanerne (og oss!). Vi er kanskje sure på ham fordi det er nesten helt umulig å få et nyhetsoppslag om det vi anser for å være viktige ting her på berget. Vi er på en måte i orkanens øye hvor alt er stille, men like før helvete bryter løs.

Det var så vidt noen orket å nevne at Trine Skei Grande og Bård Vegar Solhjell fra vårt hjemlige storting måtte snu nesa hjem igjen etter å ha blitt nektet å besøke Russland fordi vi insisterer på å holde sanksjonene ved like. Russerne burde tenkt på hvor dårlig gjort dette er når en vet at begges parti nettopp datt under sperregrensen på våre lokale målinger. De kan faktisk risikere å bli utslettet ved høstens valg. Et tap for demokratiet.

Alt er imidlertid ikke trist. Fremskrittspartiet ser ut til å blomstre litt opp ettersom Donald tar over hele verdens nyheter. De lærer av sin mester her. Når Donald nekter den verdensomspennende tv- kanalen CNN å stille spørsmål, våknet man i Frp også. Nå er ikke avisa Nordlys akkurat verdensomspennende. Men de fikk slengt samme beskyldninger i ansiktet som Donald gjorde CNN oppmerksom på. De produserer falske nyheter, og risikerer at verken Donald eller Frp vil ha med dem å gjøre.

Det er ikke Donald som sliter om dagen. Han gjør nå det samme som han vant valget på. Høyt tempo på vanvittige utspill. Godt dekket av media over hele kloden. Gratis oppmerksomhet i massevis.

Hva om vi heller lar amerikanerne ta seg av dette fyrverkeriet av en Duracell-president? Det er de som har valgt ham. Trengs det opprydding får de ta det selv. Det har de gjort mange ganger før. Også for oss i Europa.

Når skal vi lære?