Nylig skrev jeg leserinnlegg der jeg adresserte problemene rundt for mange busstopp i bussrutene i Tromsø og at det er på tide med flere ekspressbusser, fra for eksempel UiT, til andre knutepunkter i Tromsø kommune. Ikke lenge etter kom Kristian Fagerli fra Tromsø AUF med et svar som beviser at det ikke bare er amerikanske politikere som kan mestre såkalte alternative fakta.

Fagerlis kritikk er basert på at vi i Fremskrittspartiets Ungdom legger skyld på Nobina, og kun driver med ønsketenkning, noe for øvrig AUF ikke burde angripe oss på, ettersom det nesten blir som å knekke sine egne føtter. FpU legger selvsagt ikke skylden på Nobina. Vi er fullt klar over at det er Troms fylkeskommune, der Arbeiderpartiet sitter i posisjon, som står ansvarlig for Nobina. Derfor er resolusjonen om busstilbudet i Tromsø sendt videre til vår fylkestingsgruppe.

Den 31. januar gikk driftssjef i Nobina, Magnar Nilsen, ut til avisen iTromsø med følgende sitat «Man må se på om vi trenger så mange holdeplasser. Bussen stopper hvert hundrede meter enkelte plasser. Man kan også gjøre endringer med lysprioriteringer i lyskryss, samt andre enkle tiltak.». Fagerli påstå at vi ikke har løsningen siden vi tydeligvis ikke ser problemet. Siden Nobina og FpU tydeligvis er enige, betyr det heller at AUF kun eskalerer en uenighet som ikke eksisterer.

Videre skriver Fagerli om at vi ikke er tilfreds med at for eksempel X43 (UiT-Eidkjosen) ikke går gjennom knutepunktet Giæverbukta. Det er selvsagt en løgn at vi ikke er fornøyd med ekspressbussene som allerede er, samtidig som vi ønsker å få flere og bedre ruter. Dette ville Fagerli forstått om han bare hadde lest overskriften «Tromsø trenger flere ekspressbusser». Vi vil gi brukerne av kollektivtransport i Tromsø flere ekspressbusser. Et eksempel er «Giæverbukta-Sentrum»som gir økt effektivitet og et mer miljøvennlig transporttilbud.

Fagerli sitt poeng var blant annet at bussene trenger å prioriteres i trafikkbildet. Som driftssjefen skrev er det muligheter for prioriteringer, og de høres ganske rimelige ut.

Vi i Fremskrittspartiets Ungdom står fast ved vår politikk ved at vi trenger flere ekspressbusser og færre busstopp. Det er usikkert hva AUF vil fram til, annet enn å kverulere. For det er mildt sagt fascinerende når AUF påstår at vi ikke kjenner vår egen by, når ingen andre enn dem selv er enige.