Vi har helt vanlige gjennomsnittsinntekter, eller kanskje lavere enn gjennomsnittet fordi mor jobber redusert stilling. Våre fire barn, i alderen 8–13 år, er aktive barn som deltar på flere fritidsaktiviteter. Flere av disse aktivitetstilbudene finnes ikke på Kvaløya: klatring, turn, kunstskole-/kulturskoleaktiviteter.

Vi har to biler som vi benytter til og fra jobb daglig, i tillegg kjørere vi tur-retur Tromsøya flere ganger i uka i forbindelse med fritidsaktiviteter til barna. Vi er gode til å organisere samkjøring med andre foreldre. Våre eldste barn er også blitt flinke til å ta bussen alene. Likevel blir det en del kjøring til og fra Tromsøya på oss.

Vi er bekymret for konsekvensene innføring av bompenger vil få for vår familieøkonomi som bare så vidt er i balanse.

Et grovt regnestykke med fem kjøringer til og fra jobb per uke for to biler i rushtiden – av kroner 30,- per passering – vil koste vår familie mer enn 2.000,- månedlig. I tillegg kommer da kjøring til og fra fritidsaktiviteter. For vår familieøkonomi er dette en stor utgift, og den vil få konsekvenser. Kanskje barna våre må slutte å delta på fritidsaktiviteter som foregår andre steder enn på Kvaløya? Kanskje vi må kvitte oss med en bil?

Vi skal få det til, men det kommer til å få konsekvenser for vår familie, og helt sikkert også for mange andre familier i Tromsø.

Vi, som de fleste andre bosatt på Kvaløya, ønsker oss en ny Kvaløyaforbindelse plassert på riktig og fremtidsrettet sted, slik at dagens bru og strekningen Eidkjosen-Sandnessundbrua faktisk blir avlastet. Dermed slipper vi å bruke 45 minutter på å komme oss til og fra jobb i rushtiden.

Jeg håper at foreslåtte tiltak med bompenger og/eller økt drivstoffavgift, samt konsekvensene av disse tiltakene, virkelig er gjennomtenkt og blir rettferdig for alle beboere i Tromsø. Dessuten håper jeg at inntektene av disse tiltakene blir kanalisert tilbake i form av ny Kvaløyaforbindelse, og ikke minst bedre og billigere kollektivtransport, for eksempel ved å gjøre det gratis å kjøre buss for barn.

Familien håper og ønsker at politikerne i Tromsø lytter til «folket» i denne saken. En sak som får så store konsekvenser for hver enkelt familie.