Debatt

«Vil Støre gjeninnføre arveavgiften?»

I Finansavisen 27. februar kunne vi lese at det er et rush av folk som henvender seg til skatteetaten med spørsmål om overføring av hytter og hus til sine barn. Grunnen er at de frykter et regjeringsskifte og gjeninnføring av arveavgiften.

Her er Jonas Gahr Støre da han besøkte Nofima i Kaldfjord. Her sammen med ordfører Kristin Røymo.  Foto: Ronald Johansen

meninger

Noe av det første Fremskrittspartiet gjorde etter at vi kom i regjering med Høyre var å fjerne arveavgiften. Arveavgiften ble opplevd som dypt urettferdig.

Pengene var gjerne beskattet mange ganger tidligere gjennom inntektsskatt, formuesskatt, eiendomsskatt og til slutt kom staten for å ta en siste bit.

Det finnes mange eksempler på familier som har vært nødt til å selge en hytte, som har vært i familien gjennom generasjoner eller barndomshjemmet, for å kunne betale arveavgift. Det var en skatt som rammet vanlige folk og ikke bare de aller rikeste.

For Frp er arveavgift skatt på død og skal ikke gjeninnføres. Men hva vil egentlig Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet gjøre hvis de kommer i regjering til høsten?

De får ikke rent flertall alene og må kanskje samarbeid med SV, som ønsker å gjeninnføre arveavgiften. Arbeiderpartiet går til valg på å øke skatter- og avgifter med 15 milliarder kroner. Hvorfor skal de stoppe der?

Mens Frp har sittet i regjering, er skatter- og avgifter kuttet med nærmere 21 milliarder kroner. Dette arbeidet ønsker vi å fortsette og vi sier klart nei til en ny arveavgift. Kan Arbeiderpartiet garantere at de ikke igjen vil innføre skatt på død?

Les flere debattinnlegg her.